Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 1 wint nipt van Staunton 2 met 4½-3½ in de 7e ronde KNSB

Op een winderige en regenachtige zaterdagmiddag en onder toeziend oog van Hans Hut en Arjen Meijeringh werd Staunton 2 na een spannend slot aan de zegekar gebonden. Vooraf werd al een close finish verwacht. Beide teams evenveel matchpunten, ongeveer zelfde aantal bordpunten en de gemiddelde ratings ook niet ver uit elkaar.

DSC_4307 (2)

Kortom het kon er om gaan spannen en dat deed het ook.

Tegenstander  Staunton 2 had besloten met een enigszins aangepaste tactische opstelling te komen. Hun sterkste spelers qua rating aan de laagste borden etc. Zo kwam Geert ten Hietbrink  tegen hun hoogst gerate speler te spelen o.a. en onze eerste man Marcel Struik tegen hun invaller Wiert Vos met een lage rating.

Helpt zo een tactische opstelling nu echt? In ieder geval in deze wedstrijd niet. Het resultaat was dat ESG 1 aan alle eerste 4 borden ging winnen en door een halfje erbij aan bord 7 van Bastiaan van Os werd de eindoverwinning binnengehaald.

Spannend bleef het wel tot het allerlaatst. Daar waar Marcel, Evert en Douwe aan de eerste drie borden gedegen hun partijen tot winst konden voeren en Geert, Almar en Ton het net niet konden redden hing alles af van de laatste 2 partijen van de familie van Os.

DSC_9388

Jan had een betere pionnenstructuur daar zijn tegenstander 2 keer een dubbele pion had. Maar Jan trok ten lange leste verdiend aan het langste eind. Bastiaan stond eindspeltechnisch eerst minder tot wellicht verloren om later beter tot remise te komen staan daar zijn tegenstander het eindspel niet adequaat behandelde.

DSC_3072

Blijde gezichten natuurlijk na afloop. Zo lijkt het erop dat evt. degradatie  even verder weg is gekomen. Maar er kunnen nog verrassingen optreden dat je er op bordpunten uit zou kunnen rollen. Echter een reuzenstap naar klassenbehoud is zeker gemaakt !!

Zie ook het verslag op de site van Staunton: http://www.sgstaunton.nl/website/

ESG1-Staunton 2 uitslag

Voor de overige 2 wedstrijden betekent dit dat ieder bordpunt welkom is en extra matchpunt(en) natuurlijk ook. Vermoedelijk zal na de volgende ronde veel duidelijk zijn qua beslissingen. Ook wat het kampioenschap betreft. Dan treffen LOS en Groninger Combinatie 3 elkaar onderling. Qua rating is daar LOS natuurlijk  huizenhoog favoriet, maar je weet maar nooit!

KNSB stand 7e ronde

 

Een oprecht compliment gaat weer uit naar Raymond Hof en dochter Demi. Het was allemaal weer meer dan uitstekend. Ook de tegenstanders hoor je nagenoeg uitsluitend positief over de accommodatie , inrichting speelzaal en de catering.

De volgende ronde 8 staat gepland op 14 april met een uitwedstrijd naar  Tjonger Aa Linde (TAL volgens Jan van Os). Adres gewijzigd: nieuwe speelzaal Tjonger Aa Linde: Dorpshuis Onna, Burg G W Stroinkweg 122, 8344 XR Onna; geen broodjes.

dorpshuis Onna

Dorpshuis Onna

Laatste 2 ronden KNSB-competitie

De laatste 2 ronden

Daar ik nog nooit van dit dorp gehoord heb hier alvast historische en actuele gegevens.

Onna is een dorp dat ligt in de gemeente Steenwijkerland, in de Nederlandse provincie Overijssel. De plaats ligt net ten zuidoosten van Steenwijk. In 2008 telde Onna 320 inwoners, 125 huishoudens, waarvan ruim de helft in de gemeente Steenwijkerland is geboren. Het dorp heeft een eigen kapel, Eben-Haëzer, in gebruik bij de PKN voor de zondagse erediensten.

Eben-Haëzer Onna

Kapel Eben-Haëzer Onna foto: Dr. J Wessels

Evert Hondema (tekst) en Douwe Többen (afbeeldingen)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 17, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: