Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Peter kwam en won

Peter kwam een keer op maandag schaken. Daar de beker al beslist is werd er een zwitsers rapid toernooitje gespeeld. Dit volgens het systeem Zwitsers a la Van Os een systeem dat al in gebruik was voordat er computerprogramma’s waren. Voordeel van dit systeem is dan ook dat je geen computer nodig hebt.

In de tweede ronde viel er al een eerste belangrijke uitslag. Jan won van Herman die door mataanvallen verblind in een verloren pionneneindspel terecht kwam. Jan kon niet lang genieten van dit buitenkansje want in de derde ronde werd hij door Peter kansloos van het bord gespeeld. In deze ronde wist Arie van Leo te winnen.

In de vierde ronde vielen pas de eerste remise te noteren en wel de enige twee van deze avond. Koplopers Arie en Peter speelden door totdat beide drie pionnen en een toren hadden. Dat valt alleen op tijd te winnen. Jan haakte definitief af door een remise te spelen tegen Gerard en dat nadat hij een stuk kado had gedaan. Gerard liet echter toe dat Jan de torens ruilde en met een loper alleen kun je niet mat zetten.

De vijfde ronde ging er dus om wie zou falen. Arie kon het niet bolwerken tegen Herman, terwijl Peter wel wist te winnen van Leo. Hierdoor werd Peter 1 en Herman 2

Eindstand:

1. Peter 4,5

2. Herman V 4

3. Arie en Jan 3,5

5. Leo, Evert en Willem B 3

8. Gerard 2,5

9. Ton, Douwe en Marcel  2

12. Marcelis, Jurjen, Hans en Jan R  1

16. Wim 0, maar die ging naar ronde 1 naar huis.

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 18, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën