Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Géén schaken deze week in Emmen?

Géén schaken deze week in Emmen?

Géén schaken deze week in Emmen?

Nadat de finale van de NOSBO-beker op verzoek van Veendam is verschoven naar volgende week vrijdag denkt u waarschijnlijk dat er deze week niet geschaakt wordt in Emmen. Immers maandag was het Tweede Paasdag en dan kunnen we niet schaken. U heeft het echter mis.

Jan en Evert doen namelijk mee aan het NOSBO-persoonlijk kampioenschap. Nu loop je dan het risico om tegen elkaar te worden ingedeeld en Evert en Jan hadden dan de afspraak om als dat gebeurt om dan ‘s-maandags op de club te spelen. Zul je net zien dat ze tegen elkaar moeten als er geen club op maandag is. Dus er werd niet in het Brinkenhoes gespeeld maar wel in Emmen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

Jan en Evert beide nog goedgemutst bij het begin van de partij

Jan en Evert beide nog goedgemutst bij het begin van de partij

Beide heren zijn slecht begonnen in het PK, maar waar Jan na een dramatisch verlies een goede reeks heeft neergezet, wisselt Evert kwa resultaat goede partijen af met slechte.  Ik zeg nadrukkelijk kwa resultaat, want de partijen van Evert zijn een lust voor het oog. Het broodnodige beetje geluk mist Evert echter wel. Jan moet het van knokken hebben, vooral met zwart. Door de betere resultaten krijg je natuurlijk ook sterker tegenstanders. De TPR van beide spelers ligt veel verder uit elkaar dan het half wedstrijdpuntje doet vermoeden

Dat beide heren toch tegen elkaar kwamen komt omdat Jan met 3,5 uit 5 een puntgroep lager werd ingedeeld en juist tegen Evert met 3 uit 5.

Evert was er daarom sterk op gebrand om nog wat van zijn toernooi te maken door te winnen van Jan. Jan had het makkelijker want zijn toernooi is al goed, maar wou natuurlijk wel een vervolg geven op zijn sterk spel. Evert houd van aanvallen en kreeg van Jan daarvoor alle gelegenheid en de partij was misschien anders afgelopen als Evert er vol in was gegaan. Het iets voorzichtiger spel gaf Jan de gelegenheid zelf ook op het oog gevaarlijke aanvallen op te zetten. Het werd daardoor een heel spannende, maar ook onoverzichtelijke partij. Het was daarom lastig om de beste zetten te vinden. Zoals het ging werden de lichte stukken geruild en vervlakte de stelling. Jan was tevreden met remise, maar Evert zag nog kansen, vooral door een dameuitval naar h6. Jan reageerde sterk met g5 waardoor de dame ingesloten raakte. Na ruil van de dames hield Evert alleen rekening met dat de zwarte koning zich zou terugtrekken, maar die besloot om beslissend naar voren te stormen. Het eindspel werd vervolgens door Jan goed uitgetikt.

Jan rukt hierdoor op naar een gedeelde vierde plaats en mag volgende week tegen de nummer 2 Pieter Tromp aantreden. Voor het veteranenkampioenschap deed Jan goede zaken. Het lijkt er op dat zelfs bij verlies in de laatste ronde Jan veteranenkampioen wordt. Er kunnen in dat geval nog twee veteranen in punten langszij komen, maar Jan heeft meer weerstandspunten. uiteraard kan dit de laatste ronde nog veranderen als Jan zijn eerdere tegenstanders allemaal verliezen.

De sponsor zorgde voor een goede cartering door Crew-medewerkers.

De sponsor zorgde voor een goede cartering door Crew-medewerkers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 4, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: