Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De Interne

Hallo clubgenoten.

Op de jaarvergadering is besloten dat ik dit jaar ga proberen de interne competitie in goede banen te leiden en is overeenstemming bereikt over enkele wijzigingen in het door ons gehanteerde systeem.

Voor mij is de interne de basis van ons clubleven en ik hoop dat alle leden hun best gaan doen minimaal 14 interne wedstrijden in een seizoen te gaan spelen. De interne is teruggebracht tot 21 ronden. Wie maar enkele partijen per seizoen kan of wil spelen kan zich uitleven op de maandelijkse avonden waarop niet voor de interne wordt gespeeld, maar een korte partij met daarna snelschaken of in de beker- of rapidcompetitie.

Voor de data zie de wedstrijdkalender voor dit seizoen.

De interne wordt dit seizoen als volgt georganiseerd:

Op zondagavond wordt voor 22.00 uur de indeling op het ESG blog gezet

Iedereen die zich voor de interne opgeeft wordt geacht te spelen tenzij hij zich voor 1800 uur op zondagavond heeft afgemeld, bij voorkeur via email: spansasids@hotmail.com Wie geen email heeft kan zich afmelden via 06 33807108, bij voorkeur per sms. Afmelden op de schaakavond een week te voren is natuurlijk ook prima.

Niet afgemeld levert helaas een nederlaag op

Afmelden op het laatste moment (voor maandag 1800) bij overmacht blijft natuurlijk mogelijk maar zal de indeling niet doen veranderen. Voor de tegenstander wordt dan indien mogelijk een oplossing gezocht.

Er wordt op voorhand een lijst oneven gemaakt (via loting) dan weet u op zondag reeds dat er geen tegenstander zal zijn op maandag. Dit mag hoogstens betekenen dat ieder clublid slechts 1 keer per seizoen oneven kan zijn.

Iedere deelnemer kan zich 7 keer per seizoen afmelden met bonus t.w. 0,33% van de waarde 50, daarna helaas geen bonus meer.

Wedstrijdleiders en spelers die door een externe wedstrijd niet voor de Interne kunnen spelen krijgen bij afwezigheid een bonus van 0,66% van de waarde 50, de hoogste startwaarde voor het nieuwe seizoen.

Als er meerde leden zijn die op een avond geen interne willen spelen, maar wel aanwezig zijn, dan wordt geprobeerd voor hen iets te regelen (koffiehuisschaakhoekesgoid)

Tot nu toe heb ik weinig begrepen van het systeem HH bij ESG, maar met hulp van de computer en Willem Schepers hoop ik op een spannende competitie en deelnemers die allemaal bloedserieus proberen per seizoen zo veel mogelijk  interne wedstrijden te spelen. Dan gaat het organiseren ook wel lukken!

Arie van Wageningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op augustus 29, 2013 door in Interne Competitie, Van de wedstrijdleider.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: