Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hoogeveen gestart

Hoogeveenchess, dag 1
Het schaaktoernooi in Hoogeveen is zaterdag van start gedaan. Een drukke dag want behalve de drie toernooien was er ook een schaaksimultaan bij MacDonalds, een GrandPrix voor de jeugd in De Tamboer en de officiële opening.

Vanuit ESG doen er een vijftal leden mee. In de ochtendgroep spelen Willem, Theo, Hans en Arjen mee. In de middaggroep is dat Marcel. In de open groep geen leden van ons. Alleen Jan kan op grond van zijn rating in deze groep meedoen. Hij geeft echter de voorkeur aan verslagen schrijven en foto’s maken. De eerste dag met al die aktiviteiten waren dat er meer dan 200. Dat kost wat tijd, vandaar het verslag wat laat op de avond.

Toen uw verslaggever kwam waren Hans en Willem al uitgespeeld. Hun resultaat volgens verwachting. Hans verloor van Henk van der Meer (1815) en Willem won van (oud lid) Jan Peek (1434). De laatste wist zich te herinneren al een keer of zes tegen Willem te hebben gespeeld in de interne competities bij ESG en Hoogeveen, maar ook al een keer bij het toernooi. Volgens Jan Peek was hij niet weggespeeld.

Hoogeveenchess, dag 1
Theo en Arjen mochten tegen elkaar. Altijd vervelend. Arjen gaf zeer goed partij tot in het middenspel. Hij had echter op een gegeven moment geen plan meer en de tijd begon te dringen. Theo had wel een plan en kon zijn stukken zo neerzetten dat hij zijn plan kon uitvoeren. Arjen gaf wat snel op, maar het was wel terecht. Het kan echter goed zijn om verloren stellingen toch door te spelen. Kijk dan naar iets waarmee je je tegenstander kunt verrassen.
Hoogeveenchess, dag 1

Marcel is van het andere slag. Die kromt zijn rug en speelt met een stuk minder gewoon door en maakt het zijn tegenstander lastig. Zelfs zo lastig dat de partij uiteindelijk remise werd. Ik heb dat niet meer gezien, want het werd al maar later en later en de heren speelden als enigen nog in de zaal. Onderstaande stelling was bereikt toen ik naar huis ging (via de winkel voor inkopen). Marcel heeft dit naar remise gespeeld. Een knappe prestatie.
Hoogeveenchess, dag 1

Morgen staan de volgende partijen op het programma:
ochtendgroep:
bord 8: Alexander van Zetten (1707) – Theo (1845)
bord 9: Willem (1835) – Roger Labruere (1688)
bord 23: Rafael Goudriaan (1697) – Hans (1406)
bord 31: Arjen (1450) – Jan van den Berg (1246)
middaggroep:
bord 18: Marcel (1932) – Nanning van Mulken (1581)

Ook bij de jeugd Grandprix deed een ESG-lid mee. En die viel in de prijzen: Een derde prijs uitgereikt door Nick Schilder. Vraag aan u weet u wie dit is? Almar, Ton en Marcel: niet voorzeggen.

Hoogeveenchess, dag 1

Voor meer foto’s klik op de foto hieronder

Hoogeveenchess dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 20, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: