Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG  EMMEN na prima overwinning  van 5-3 in Leeuwarden op Philidor 1847 van de laatste plaats af.

 

Koppen uit de dagbladen.

Hoe Pokemon het wedstrijdresultaat beïnvloedde? Zo dadelijk de uitleg. Zoektocht naar wedstrijdpunten ESG Emmen beloont na geweldige inzet teamspelers.

En uitslagen waren nog niet ingevoerd op de site van de KNSB en dat gaat onze tegenstander – die daar voor verantwoordelijk is als thuisspelende ploeg – vermoedelijk een boete (Cautie) kosten.

Voor de zekerheid en ter informatie hierbij een getekend wedstrijdformulier in het bezit van uw teamleider.

Kwart over elf op zaterdagmorgen hadden wij het vertrek vanaf Brinkenhoes naar het verre Leeuwarden vastgesteld. Iedereen was present op de afgesproken tijd alleen Ton Selten zou op eigen gelegenheid gaan i.v.m. andere verplichtingen.

Toen ik kwam aanrijden bij het Brinkenhoes waren Bastiaan en Almar druk op zoek naar Pokemons. De rage blijkbaar nog niet geheel over. Voor elke Pokemon een wedstrijdpunt hoopte ik.

Na een voorspoedige reis konden we op tijd los gaan. Er speelden overigens nog twee Leeuwarder teams ( hun eerste tegen Caïssa Eenhoorn en hun  tweede team tegen Sissa)

Gezellige drukte zeg maar.

31832256908_9554c25e1a_z

Een kijkje langs de borden:

Bord 1: Marcel met wit kreeg weinig tot geen voordeel uit de opening, maar wist uitstekend een iets minder staand eindspel binnen de remisegrenzen te houden. Het eerste bord – halve Pokemonnetje was binnen!

Bord 2: Jan en Evert hadden geruild van borden. We wilden niet al te voorspelbaar zijn. Het pakte wonderwel mooi uit. Alhoewel Jan niet helemaal lekker uit de opening     kwam, ging door een foutieve voortzetting in het gevorderde middenspel een stuk van zijn tegenstander de mist in. Jan trok het punt daarna bekwaam over de streep.

Bord 3:  Douwe kreeg met wit de moderne opening (g6,d6,c6, a6 o.a.) te bespelen. Kwam niet helemaal lekker uit de opening en kwam steeds ietsje minder te staan. De tijdsdruk nam toe en in mindere stelling ging hij door zijn vlag.

Althans dit was de mening van zijn gewaardeerde tegenstander. Echter die deed eerst weer een zet alvorens dit te claimen bij de wedstrijdleider. Eigenlijk een foutieve claim dus. Er had direct op de 39e zet van wit de klok stilgezet moeten worden en de wedstrijdleider verwittigd moeten zijn. Douwe bekeek in de consternatie zijn stelling, zag dat hij zeer slecht tot verloren stond en besloot toch maar tot overgave. De vrede zonder Pokemonpunt voor ESG werd zo getekend.

Bord 4:  Teamleider Evert boekte een Pokemonpunt na een lange Engelse zeeslag. Spannend tot het allerlaatst. In het middenspel wellicht niet geheel de beste voortzettingen gespeeld, maar wel het punt gesaved.

Bord 5:  Geert speelde een moderne variatie van een klassieke opening. Kwam positioneel goed uit de opening. Tegenstander slechte loper bezorgend en in de aanval gewonnen. Geert scoorde het allereerste Pokemonpunt en is topscoorder met 2 uit 2 !!

Bord 6:  Ton trad aan tegen een getalendeerde jeugdspeler. Hij moest ervaren dat een       kleine onnauwkeurigheid in het middenspel zijn jeugdige opponent een later niet te stoppen vrijpion opleverde. De vlag gestreken helaas.

Bord 7:  Bastiaan naarstig op zoek naar pokemonpunten ging zeer nauwkeurig met de      stelling om. Dit vertaalde zich uiteindelijk in een zeer verdiende overwinning.               Zijn focus straalt zeer geconcentreerdheid uit. Klasse gedaan!!

Bord 8:  Almar had in de opening net de juiste focus. Kwam al snel een kwaliteit en pion achter. Daar gaat het Pokepuntje dacht ik. Maar Almar dacht daar geheel anders over. Kromde de rug. Bleef zeer geconcentreerd verder spleen en langzaam aan haalde hij een halfje over de streep.

Al met al een mooie overwinning. Er vallen nog Pokemons te verdienen natuurlijk. Die uitdaging blijft voor ons allen bestaan.

Philidor -esg

Na afloop met allen op Ton na gezellig gechineesd.

De foto’s zijn van Jan van Os

Nu op naar de volgende ronde op 24 november thuis.. Tegen de sterke nummer 2 op dit moment  te weten Groninger Combinatie 3.

Maar Pokemon is strijdvaardig en voor niemand bang.

Teamleider Evert

Eén reactie op “

  1. Pingback: Goede KNSB-ronde voor de NOSBO | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 4, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: