Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Marcel opnieuw weer koploper

Ongekend spannend was de ook de dertiende ronde, vooral de topper Marcel tegen Douwe ging maar door en door: Pas na ruim 4 uur spelen was er een winnaar, en dat was de huidige kampioen. Dat het zo lang duurde kwam mede doordat de zwartspeler lange tijd nog tegenspel kon bieden, maar in het verre eindspel wist wit zijn betere stelling steeds iets verder uit te bouwen en wist met één van zijn pionnen de overkant te bereiken waarop zwart zich gewonnen gaf.

DSC_8111 a

Jan van Os – lange tijd één van de koplopers in deze competitie –  moest nu zijn derde nederlaag op rij incasseren; nu tegen de verrassend goed spelende Ton. In de afgelopen weken speelde hij ook al uitstekend in het seniorenschaaktoernooi te Binz, nu blijkt hij die vorm mee heeft kunnen nemen. Heel fraai werd Jan via de f-lijn onder druk gezet en nadat de dames geruild waren hield zwart een T met 2 lopers over met een 3 pionnen terwijl Jan 2 paarden had naast zijn T en 3 pionnen. Echter, de lopers van Ton waren stukken sterker dan de paarden van Jan en nadat één van die paarden ook nog eens gepend werd, was het wachten op stuk winst. Die kwam ook, maar het was geen stuk, maar een volle toren die Ton op kon halen.

dsc_1413

Van de overige partijen heb ik niets van kunnen zien. Wel zag ik bij Raymond tegen Sergei – op het moment dat ik daar langs liep – de witte dame een toren van zijn tegenstander van het bord nemen. Die stond weliswaar verdedigd met zijn maatje op a8 maar terugnemen kwam Sergei dan ook duur te staan vanwege een familieschaakje met een paard en waarbij de zwarte dame dan zou vallen.DSC_4159 (3)

Theo tegen Herman ging lange tijd gelijk op maar in het late middenspel wist zwart het spel te beslissen.

Verder was erg opvallend de zeer snelle overwinning van Quinten op de anders toch altijd taaie Klaas. Nu waren zij in een mum van tijd echter al uitgespeeld.

De uitslagen van de dertiende ronde zijn:

ronde 13

ronde 13 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 12, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: