Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG ook in de finale van de NOSBO-beker

ESG 1 heeft zijn doel ‘promotie naar de KNSB’ al gehaald, maar dan worden de doelstellingen bijgesteld. Nu willen we niet alleen promoveren, maar ook kampioen worden en de beker winnen. Volgende week tegen Oostermoer kunnen we kampioen worden. Winst betekent kampioen, bij een gelijkspel zijn we afhankelijk van of HSP een wedstrijdpunt verliest. Verliezen we  dan krijgen we in de laatste ronde nog een kans tegen Unitas.

Unitas kwam vandaag (of eigenlijk gisteravond) bij ons op bezoek voor de halve finale van de beker. Ze kwamen zo sterk mogelijk op terwijl wij vertrouwen bleven houden in ons bekerteam. Misschien niet de sterkste opstelling, maar wel knokkers.

De start met Jan weer eens niet achter zijn bord

De start met Jan weer eens niet achter zijn bord

Omdat u onze spelers natuurlijk al vaak genoeg gezien hebben gaan we nu de tegenstanders laten zien. In bordvolgorde en dat is tevens de volgorde waarin de uitslagen op het bord kwamen.

Arie mocht tegen Govert Pelikaan

Arie mocht tegen Govert Pelikaan

Arie mocht weer tegen Govert Pelikaan. Vorig jaar hadden beide heren al de degens gekruist in de normale competitie. Toen wees Arie een remiseaanbod af en speelde vervolgens een grafzet. Wat één keer kan, lukt de tweede keer misschien ook zal Govert gedacht hebben. Hij bood al vrij snel remise aan. Arie was echter zeer tevreden over zijn stelling en is dit seizoen geweldig op dreef. Arie speelde  géén grafzet en dat was voldoende om de winst binnen te halen. Het is al weer de tiende achtereenvolgende overwinning voor Arie extern. Ik wou hem nog trakteren op een borrel, maar Arie was nadat Jan gewonnen had snel vertrokken.

Fred Sluwezski liet wat mogelijkheden liggen

Fred Sluwezski liet wat mogelijkheden liggen

Peter op bord twee speelde tegen een oude clubgenoot van Philidor Leeuwarden, maar beide heren hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld. Peter kwam volgens zichzelf wat minder te staan, maar kon wel de koning aanvallen. In een stelling waarin wit steeds moest opletten voor trucjes overzag wit één trucje. Dat kostte direct de partij. 2-0

Kawar Yakinsyah maakte Leo het leven zuur.

Kawar Yakinsyah maakte Leo het leven zuur.

Op bord 3 mocht Leo aantreden tegen Kawar Yakinsyah. Vorig seizoen verloor Kawar van Jan van Os, daar waar hij had moeten winnen. Leo speelde met wit de opening niet geweldig. Een loper op e3 voor zijn eigen pionnen. Dat kostte veel zetten en veel tijd om die ommissie weer recht te breien. Het lukte uiteindelijk, maar de tijd die overbleef was onvoldoende. Zelfs remise bleek niet meer haalbaar.

Taco van der Ploeg trad aan tegen Jan van Os

Taco van der Ploeg trad aan tegen Jan van Os

Bleven over Jan van Os tegen Taco van der Ploeg. Deze hadden een stelling op het bord gekregen waarbij de opgerukte c-pion van wit, zwart compleet lam legde. Echter het was ook een pion die zwak kon worden. Jan wist de pion goed te blokkeren en wit kon daar niet doorkomen. De stand vereiste echter dat Taco door zou knokken. En toen bleek Jan zijn paard sterker te zijn dan de loper van Taco. Jan won twee pionnen en had veel meer tijd. Taco probeerde nog van alles maar het wegblunderen van zijn toren maakte aan alle aspiraties een einde.

Hierdoor staat ESG weer in de finale. De tegenstander wordt vrijdag bekend als Veendam en Sissa 2 de andere halve finale spelen.

Eén reactie op “ESG ook in de finale van de NOSBO-beker

  1. schaakjan
    maart 16, 2013

    Hoewel Sissa 2 zegt graag wraak op ons te willen nemen, zijn ze toch blijkbaar bang voor ons. Hoewel ze volgens hun verslag met 3,5 – 0,5 hadden kunnen winnen, verloren ze met 3-1 van Veendam. Was het de gedachte aan ons dat ze in gewonnen stellingen niet meer konden winnen???
    Vrijdag 5 april gaan we voor de winst in en tegen Veendam. Of we ook winnen is de vraag, maar de strijd zal zeker hevig zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 12, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: