Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Evert heeft prijs

In het verslag stond vorige week dat Jan voor de veteranenprijs ging. Helaas kreeg Jan geen prijs. De organisatie had een foutje gemaakt en had ontdekt dat Jan een half jaartje te jong is. Jan streed aan bord 2 tegen Pieter Tromp (2095) die nog zicht had op de eerste plaats. Het werd een positionele partij waarbij de dames vroeg werden geruild. Jan die de opening niet kende speelde lang de goede variant, maar kwam toch in een slechte stelling terecht. Met 30 seconden per zet kon hij niet een eventuele verrassende verdediging vinden en verloor kansloos. Ja ook met goed spel kun je toch verliezen als de tegenstander nog beter speelt. Jan scoorde uiteindelijk een + 0,92 score en heeft dus zo’n 23 punten verdiend.

Evert won in een mooie partij van Johan Zwanepol. Evert wou in de NOSBO-competitie graag tegen Johan spelen maar werd er toen kansloos afgezet. Blijkbaar heeft Evert nu wel de juiste bestrijdingswijze gevonden. Met zwart wist hij zijn tegenstander in een passieve stelling te dwingen en wist vervolgens ook te scoren. Bij de prijsuitreiking bleek Evert tot zijn grote verrassing tweedes te zijn geworden in de veteranengroep. Dat leverde het volgende commentaar: “Speel ik slecht en krijg ik toch een prijs!!”. Evert dat is het voordeel van vele jaren en beschouw de prijs maar als een compensatie voor je terugval in inkomsten nu je met pensioen bent gegaan.

Een verraste Evert ontvangt het gejuich uit de zaal

Een verraste Evert ontvangt het gejuich uit de zaal

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 11, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën