Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 verliest de topper tegen Het Kasteel

Het werd het net niet. Na een spannend duel werd het tweede weer op zijn plek gezet. De boosdoener was volgens de eindstand Het Kasteel uit Coevorden. Met maar liefst 6-2 werden wij terug verwezen naar de middenmoot. Kampioen worden werd toch al lastig gezien de forse overwinningen die de Coevordenaren steeds maar weer boekten, maar je weet het soms niet… Zij een mindere- en wij een betere dag.

Toen ik na, zeg maar, zo rond 9 uur bij de borden langs liep zag ik, dat wij voornamelijk aan de borden 5 t/m 8 onze spelers beter staan terwijl wij aan de topborden toch wel problemen kenden. Nog niet echt dramatisch, maar toch. Uitschieter was Marcelis, die had een schitterende aanval en had zijn tegenstander volledig in de tang. Maar ook Almar en Theo hadden kans op meer. De stelling van Hans was op dat moment lastiger te doorgronden, maar ook daar zat wel muziek in. Aan de topborden kwamen Jan en Ton onder druk te staan terwijl Geert knokken moest voor een halfje. Aan bord 1 ontstond een hels gevecht om de punten. Daar was er op of er onder.
Halverwege de avond werd er echter niet beter op. Marcelis verslikte zich, Hans was net even te royaal, terwijl Jan en Ton gewoon kopje onder gingen. Geert speelde keurig remise en dat deed Theo ook. Douwe kwam aan bord 1 onder zwaar vuur te liggen, sputterde goed tegen maar ging ook kopje onder.. Almar speelde een puike partij en wist, laat op de avond, de strijd naar zich toe te trekken en een vol punt te scoren. Al met al een terechte overwinning voor Het Kasteel, maar wel wat geflatteerd.

Op 7 maart moeten wij opnieuw aan de bak, dan -ook weer thuis- tegen Staunton 3. Zij hebben weliswaar 1 wedstrijd en 5 bordpunten meer dan wij, maar in rating zijn ESG 2 en Staunto 3 aan elkaar gewaagd. Dus….

2 reacties op “ESG 2 verliest de topper tegen Het Kasteel

  1. tonselten1
    februari 4, 2016

    Goed verslag. Zo was het, Douwe. Uiteindelijk kansloos verloren. Volgende keer beter.

  2. Pingback: Eerste klassen | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 4, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: