Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Tweede verslaat Dwingeloo

Je zal er maar zitten…. Het team staat met 4 – 3 voor, dus je hoger gerate tegenstander haalt alles uit de kast, links om en rechts om, om een eindspel K P ppp – K L ppp toch te winnen. Uit tegen Dwingeloo. (Heerlijk om zelf niet te hoeven rijden, de gezellige ambiance van een heel mooi café, thuisbasis van de club). Douwe was niet van zijn stuk te brengen, verdedigde bekwaam, remise was zijn deel. En daarmee de overwinning van ons team, zoals al voorspeld door onze echte teamleider, Jan O.

Daarvoor had Theo een gewonnen stelling uit handen gegeven en was Geert het kwaliteitsverlies niet te boven gekomen. Toeval of niet, onze beide chauffeurs verloren darmee hun partij.

Remises van Hans en Raymond. Bij Hans had er meer ingezeten, zeker in de eindstelling van beiderzijds Koning, Toren en 6 pionnen, daarentegen had Raymond eigenlijk moeten verliezen, zijn stelling was ernaar, maar goed verdedigen leverde hier toch een halfje op, waarbij het even leek dat er vlak voor het eind nog meer ingezeten had. Zou onterecht geweest zijn (?), maar wie zou daarom nou malen?

Ik won. Agressief gespeeld, waarschijnlijk niet helemaal correct, maar om 10 over 9 gingen de stukken na 21 zetten in het doosje, na stukwinst met matdreiging (dameverlies zou het alternatief voor mijn tegenstander zijn geweest). Een krap half uur later boekte Almar winst op oogstrelende wijze. Hij liet na om de dame te winnen, stond zelfs toe dat zijn opponent schaak zou zetten met dame slaat toren op a1, maar na welke zet dan ook, bijvoorbeeld met Dxh1, en daarmee zelfs het winnen van een tweede toren, was zijn tegenstander geforceerd mat gegaan, ware het niet dat deze opgaf, met Df7 schaak! en Lc7 mat! Met bravoure gespeeld! De schoonheidsprijs!

Held van de avond was voor mij Marcelis. Net even scherper, won hij in het vroege middenspel met een combinatie een stuk, later werden er dat twee, maar toen had hij al voortdurend op zijn qui vive moeten zijn tegen een opponent die nog van alles probeerde. Zonder te verslappen voerde hij de partij tot winst, een puike prestatie!

 

 

 

2 reacties op “Tweede verslaat Dwingeloo

  1. douwe
    januari 29, 2016

    Het was een schitterende wedstrijd in een prima locatie. Het was een zware klus om met mijn partij ESG de overwinning te schenken. Vooral in het eindspel moest ik een aantal zaken goed in de gaten houden en ondanks dat mijn L en K samen slechts 6 velden tot hun beschikking hadden. Zwart daar en tegen had alle vrijheid, maar kon daar gelukkig geen gebruik van maken. Ik ga dat eindspel vandaag nog plaatsen op de site. Voor alle andere spelers niets anders dan lof, ook zij hebben alles uit de kast gehaald om tot resultaat te komen. Helaas heb ik van de wedstrijd zelf niet meer mee gekregen dan een enkele indruk, maar hun verhalen aan de bar gaven mij een heel goed gevoel. Maandag opnieuw aan de bak; dan moeten wij tegen Het Kasteel. Zij zijn favoriet, maar wie weet….

  2. douwe
    januari 30, 2016

    Almar heeft zijn partij tegen Friele laten publiceren onder kopie “schaakpartijen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 29, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: