Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG bekert verder

ESG bekert verder met dank aan Jan van Os en Wim Fokkens. ESG nam namelijk een 2-0 voorsprong door witte overwinningen van Wim en Jan. Wim was het eerste klaar dankzij een dodelijke penning. Jan stond toen al twee pionnen voor. De 20 zetten van Jan duurde echter langer dan die van Wim. Jan dacht dat de tegenstander een pion weggaf, maar het bleek allemaal voorbereiding van de tegenstander te zijn. Uitspraak van Jan:

Zo mogen ze zich vaker op mij voorbereiden

Jan hield zich echter niet aan de voorbereide variant. Waarom scherp spelen als je met rustig spelen niet alleen de geofferde pion houdt maar er ook nog een tweede bij wint.

Evert en Marcel verloren. Evert doordat hij een belangrijke pion niet belangrijk genoeg vond om te behouden. Althans niet belangrijk genoeg om in de gaten te houden. De tegenstander vond de pion wel belangrijk genoeg om die van het bord te verwijderen.

Marcel liet een aanval over zich heen komen. Die leek door te slaan, maar Marcel kreeg toch nog een kans om remise te houden. Die probeerde het echter op de verkeerde manier. Vond waarschijnlijk dat hij geen recht had zelfs maar een halfje te krijgen.

SAM_4149Bij het vluggeren nam ESG ook een 2-0 voorsprong door wederom winsten van Wim en Jan (in deze volgorde).  Omdat bij 2-2 het resultaat van Evert verviel was ESG op dat moment door. Het gejubel van Evert dat hij het beslissende puntje scoorde door een onreglementaire zet van de tegenstander werd dan ook vlot de kop ingedrukt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op januari 29, 2016 door in Externe Competitie 1e Team, NOSBO Beker en getagd als , , , , , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: