Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG V2 verliest, maar Marcel won

ESG V2 mocht in de viertallencompetitie een thuiswedstrijd spelen tegen Sissa V1. Zaterdag werd door de teamleider van Sissa V1 nog beloofd dat als de jongste in Nederland geboren grootmeester Jorden van Foreest zou winnen van GM Predrag Nikolic hij mee zou komen naar Emmen. Dat zei meer over de inschatting van de teamleider over de stelling van Jorden dan over de toezegging door Jorden. Echter Jorden wist te winnen en kwam toch niet naar Emmen. Als troost kwam de oud- nederlands jeugdkampioen Nick Maatman mee. Deze werd als 17 jarige in 2013 jeugdkampioen van Nederland. Scheelt wel 250 ratingpunten met Jorden, maar toch nog altijd zo’n 450 punten meer dan zijn tegenstander vanavond Jan van Os.

Jan speelde in de afruilvariant van het frans de zet f4. Daarmee won hij vaak van Arie van Wageningen, maar die speelt het rustige c6. Nick koos het agressieve c5 en dan is f4 niet aan te raden. Jan kwam dan ook snel slecht te staan en werd er gewoon afgeschoven.

Evert Hondema had in Paul ten Vergert ook een kwaaie tegenstander. Die drukte Evert naar de achterlijn en daar kwamen zijn stukken in de knel. Ook een verlies derhalve.

Willem Boontje kreeg Frits Rietman tegenover zich en had de pech dat deze de chauffeur van het gezelschap was. De nuchtere Frits is een gedegen schuiver en dat bewees hij vanavond ook weer. Het kwaliteitsoffer van Willem bracht hem niet van stuk en de derde nul was een feit.

Bleef over Marcel Struik. Vorig jaar had hij tegen Paul ten Vergert al eens remise gespeeld in de viertallencompetitie. Dit keer mocht hij tegen Koen Lambrechts een zeer ingewikkelde en combinatoire partij spelen. Koen speelde naar eigen zeggen zijn beste partij van het seizoen. Dat zal dan wel wat zeggen over zijn overige partijen waarin hij saai afwikkelt naar een iets betere eindspel en dit vervolgens weet te winnen. Dit keer overzag hij een tweetal zetten wat hem op een verlies kwam te staan. Marcel dus de held van de avond.

SAM_4288

Marcel viert zijn overwinning met een Cassis

Koen heeft niet zo’n geweldige prestatie tegen ESG. Eerder verloor hij in de viertallencompetitie van Ton Selten. En dat terwijl hij in de Promotieklasse 100% scoort. Dat wordt nog wat als ESG tegen Sissa 3 moet spelen. Tegen wie kan Koen wel winnen?

tal-Top; Ronde: 5; Datum: ma 2016-02-15
 
 
 
 
1
3
 
1.
Struik,M.(Marcel)
1841
Lambrechts,K.J.J.(Koen)
2263
1
0
2.
Os van,J.C.(Jan)
1839
Maatman,N.M.(Nick)
2301
0
1
3.
Hondema,E.C.(Evert)
1797
Vergert ten,P.(Paul)
2226
0
1
4.
Boontje,W.(Willem)
1821
Rietman,J.F.(Frits)
2230
0
1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 15, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: