Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Weetjes en regels interne competitie

Weetjes over het door ons gebruikte Keizersysteem

Er zijn wat vragen over de berekening van de ranglijst.

1. Bij de start van competitie wordt een start-ranglijst gemaakt gebaseerd op de eindranglijst van vorig seizoen. Men krijgt startpunten, dit ivm de indeling. Deze startpunten levert men de eerste ronden weer in (5 punten per ronde). Verlies je een partij in die eerste ronden, dan verlies je op de ranglijst dus punten.

2. Nieuwe leden (bv Rashid) kregen voor de ronden dat ze er niet waren 2/3 van hun eigen puntentotaal (gelijk aan externe wedstrijden) terwijl ze daarvoor 1/3 hadden moeten krijgen. Dat is later hersteld en dat betekende een forse daling voor Rashid (7x 1/3 is heel wat minder dan 7x 2/3) en wat minder voor Theo. Voor Rashid geldt dan nog dat hij veel startpunten heeft gekregen om een juiste indeling te maken. Het was echter niet juist dat hij deze punten hield. Ook dit is hersteld.

3. Externe partijen betekent 2/3 van je eigen puntentotaal, terwijl als je niet speelt je de eerste zeven keer 1/3 krijgt. Wie veel externe partijen speelt lijkt daardoor een voordeel te krijgen. Als je alleen naar de interne wedstrijden kijkt dan kan het gebeuren dat met hetzelfde interne resultaat (of zelfs een slechtere) je toch hoger komt te staan dan degene die minder externe wedstrijden heeft gespeeld. Maar je hebt dan ook geen kans gehad de volle buit binnen te halen. Tot 1 januari heeft Jan van Os b.v. 8 externe wedstrijden gespeeld (4x ESG-1, 2x beker ESG-1 en 2x Viertal) en Douwe Többen 6 (2x ESG 1; 2x ESG 2 en 1x beker ESG2 en 1x Viertal). Als je wel speelt in de ronde dan gaat dat voor. Dus je verliest intern op maandag en je speelt extern op dinsdag dan geldt je interne partij en krijg je geen 2/3 ivm de externe partij.

Regels:

1. Bij de start van competitie wordt een start-ranglijst gemaakt gebaseerd op de eindranglijst van vorig seizoen. Voor mensen die weinig gespeeld hebben geschiedt indeling op basis van sterkte. Nieuwe leden worden ingedeeld op basis van geschatte sterkte.

2. Men wordt ingedeeld volgens de ranglijst. Nummer 1 tegen nummer 2. Indien dat al geweest is dan nummer 1 tegen nummer 3 enzovoorts

3. Er zijn drie perioden van 8 ronden. Dat betekent dat je maximaal drie keer tegen dezelfde speler wordt ingedeeld.

4. Bij winst krijg je de waardepunten van je tegenstander, bij remise de helft en bij verlies krijg je geen punten.

5. Bij afwezigheid krijg je de eerste 7 keer 1/3 van je waardepunten, daarna krijg je er geen punten meer bij.

6. Bij externe wedstrijden krijg je 2/3 van je waardepunten. Dit geldt ook als je wedstrijdleider bent en daardoor niet intern speelt. Externe wedstrijden gelden in de week dat er gespeeld wordt (maandag t/m vrijdag)

7. Bij oneven krijg je 2/3 van je waardepunten.

8. Oneven wordt bepaald aan de hand van de lijst met de gelote volgorde. Nieuwe leden worden onder aan de lijst gezet. Van deze volgorde wordt niet afgeweken.

9. Om kampioen te worden moet je minimaal 12 partijen hebben gespeeld.

10. Aanwezigheidsafspraak betekent dat je altijd ingedeeld wordt. Je wordt dan wel verwacht voor 20.15 uur. Bij twee keer zonder bericht (en zonder goede redenen) niet komen betekent dat de aanwezigheidsafspraak vervalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 17, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: