Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG V2 speelt gelijk

Het tweede viertal van ESG heeft de uitwedstrijd tegen Hoogeveen gelijkgespeeld. Het werd een normale uitslag volgens professor Elo, dat wil zeggen alle hoger gerate spelers wonnen hun partij.

Marcel aan bord 1 speelde tegen Andries Mellema. Marcel ging fel van leer en investeerde wat pionnen in zijn aanval. Zwart bleef echter rustig toekijken vanuit zijn gedegen stelling en toen hij er uit kwam stond hij nog steeds de pionnen voor. Het verlies werd daardoor onvermijdelijk.

Willem als topscoorder aan bord 2 tegen Marten Berghuis. Zij hebben vele vluggertjes gespeeld. Ook met de opening die op het bord kwam. Willem kwam goed uit de opening en kwam zelfs een pion voor te staan. Door een paar minder zetten (volgens Willem) werd de f-pion van de tegenstander wel erg gevaarlijk. En dat bleek uiteindelijk genoeg voor de winst.

Evert aan bord 4 had het betere van het spel. Hij creeërde wat geintjes in de stelling en in een van die geintjes stonk de tegenstander. Daarna waren er allemaal krachtzetten mogelijk die materiaal gingen kosten. Toen ook de dame verloren ging gaf Jeroen Bottema op.

Jan speelde op bord 3 tegen Leo Spaans. Op papier te doen, maar Leo kan soms goed spelen. In de bekercompetitie heeft Jan dit seizoen zelfs verloren van Leo. Ja prutste in de opening, maar wist desondanks een stelling te bereiken met een gedekte vrijpion. Leo wikkelde vervolgens af naar een Dame-eindspel met voor Jan een pion meer. En de pionnen van Jan waren verder opgerukt. Dameeindspelen zijn lastig en Jan had nog meer dan 40 zetten nodig om met een pion aan de overkant te komen. Na gisteren in de interne een lange dameeindspel nu weer. Wel twee keer winst.

4tal-Top; Ronde: 6; Datum: di 2016-03-22
Hoogeveen – ESG  2-2
1.
Mellema,A.(Andries)
2158
Struik,M.(Marcel)
1841
1
0
2.
Berghuis,M.(Marten)
2082
Boontje,W.(Willem)
1821
1
0
3.
Spaans,L.(Leo)
1676
Os van,J.C.(Jan)
1839
0
1
4.
Bottema,J.(Jeroen)
1595
Hondema,E.C.(Evert)
1797
0
1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 22, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: