Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Viertal 1 verliest van Staunton

Het eerste viertal speelde de inhaalwedstrijd tegen het viertal van Staunton. Op papier moest Staunton de wedstrijd winnen en dat deden ze ook. De uitslagen vielen precies volgens rating.

Het eerste was Evert klaar. Al in de opening ging het fout. Normaal een sterk punt van Evert, maar nu ging het zo slecht dat hij al snel een stuk verloor en kon opgeven. De overige partijen duurden een stuk langer. In ieder geval kwa tijd. Willem had zijn tegenstander zo onder druk dat die geen oplossing kon vinden voor zijn problemen en al op de 23e zet door de vlag ging.

Jan had een scherpe partij die niet helemaal naar wens verliep. Hij verloor uiteindelijk een pion maar had vertrouwen in zijn paard. Een blunder kostte echter een tweede pion en een compleet verloren eindspel. Marcel zijn partij was een gevecht vanuit gedrukte stelling. Hij kreeg kansen omdat ook zijn tegenstander soms niet oplette. Marcel benutte ze niet en met 30 seconden op de klok stond een zware stelling op het bord. Marcel wacht dan altijd tot de laatste seconde om een zet te doen. Promoveren kost echter extra tijd en dat was Marcel vergeten. Hij ging door de vlag. Daarbij was de promotie niet de zet om de problemen op te lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 6, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: