Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Marcel onverslaanbaar

Voor aanvang van de eerste ronde van het rapidschaken werden we verrast door een doos vol notatieboekjes van het VSB-schoolschaken en van Interpolis. Een oud materiaalbeheerder had deze blijkbaar op zolder gevonden en besloot deze maar naar ons te brengen in plaats van het te dumpen bij het oud-papier. Jan Schutte bedankt, we kunnen ze nog steeds gebruiken.

VSB schoolschaken speelde ongeveer rond 1993 en Interpolis is sinds ca 1999 opgenomen in de RABO-bank. Maar de boekjes zien er nog goed uit.

Minder leuk is dat Piet Glazenburg afscheid nam als lid. Niet stiekem wegblijven, maar met een zeer grote hoeveelheid bitterballen en een toespraak afscheid nemen. Dat is hoe het hoort. Piet namens alle leden bedankt.

Marcel heeft de eerste ronde van het rapidschaken gewonnen. Concurrentie moest er komen van de medewinnaars van vorig jaar Jan vO en Ton. Jan speelde echter erg slecht hoewel dat niet altijd werd afgestraft. Zo kon Hans Jan mat zetten door te promoveren tot dame. Hans zag echter dat die dame geslagen kon worden, maar zag niet dat terugnemen tot mat leidde. Zoon Bastiaan strafte het slechte spel wel af. Toen Jan na pionwinst dacht het makkelijk af te maken bleek hij een stuk in de aanbieding te doen. En die werd met plezier verobberd en toen liet zoonlief niet meer los. En daarna won jan wel alles maar dat bleek niet genoeg te zijn. Ton begon met drie winsten, maar werd in de vierde ronde teruggeworpen door een verlies tegen Marcel. Bij aanvang van de laatste ronde stond Marcel een punt voor op Ton, Jan en de verrassend voor de dag komende Geert. Geert mocht vervolgens proberen langszij te komen. Dat lukte niet waardoor Marcel winnaar werd met geen enkele verliespunt. De strijd om de tweede plaats tussen Jan en Ton werd door eerst genoemde gewonnen. In een hoogstaande partij werd Jan teruggedrongen. Hij pikte wel een pionnetje mee en toen Ton met een geweldig koningsaanval kwam pikte Jan een tweede pionnetje mee. De aanval van Ton sloeg niet door, zelfs niet na een stukoffer. Het materiaalvoordeel werd in winst omgezet.

  1. Marcel 5
  2. Jan 4
  3. Almar 3,5
  4. Ton, Geert, Evert en Bastiaan 3
  5. Hans 2,5
  6. Raymond 2
  7. Sergei 1,5
  8. Marcelis 1
  9. Anneke 0,5
  10. Edwin, Piet en Wim K

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 18, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: