Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Sneu verlies voor ESG V2

Verslag van Hans Hut:
Helaas, op de wereld aids dag hadden we geen geluk. De dames hadden een roze dame ingezet hetgeen ook resulteerde in een andere opstelling dan wij hadden gepland. M.n. Ik verwachtte dat Sofie Welling, met de hoogste rating, op bord een zou spelen. Daar had ik wel zin in , omdat ik in het verleden eens een keer van haar had gewonnen. Echter niets veranderlijk dan vrouwen, de opstelling was compleet anders!  Zij wilde met wit spelen! Dus Marcelis op bord twee was de bok! En het ging niet goed. Veel heb ik er niet van gezien maar hij gaf op voor dat er mat gezet werd. Echter naar ca.een half uur, of nog eerder, was Sergei aan bord vier al klaar. 1-0. Stand dus 1-1.
ESG 2017 (4)Sergei won opnieuw en was wederom als eerste uitgespeeld…
Aan bord een speelde ik tegen Maria Burgsma. Zij speelde een hollandseverdediging. Moet ik toch eens nakijken want best kwam ik er niet uit.! In de eindfase liet ik me nog piepelen. Dacht dat paard f3 de dame verloor. Echter ik  had gewoon het paard kunnen slaan!. Wellicht had de partij in remise geëindigd. Blunder dus. Stand 2-1 voor de meiden..
DSC_8105 aHans had pech dat hij een zet verkeerd had beoordeeld, maar zijn verslag maakt alles weer goed…..
Van Raymond z’n partij heb ik niet veel meegekregen. In het eindspel stond hij verloren! De uiterlijke eindstand  is dus 3-1. We hadden meer verwacht!. Na afloop was het nog lang gezellig waardoor wij daar ook nog een tijdje bleven en – ondanks dat wij wisten dat het vroor en mistig was – gingen we “laat” naar huis..
Ook Raymond en Marcelis kwamen niet tot scoren…

 

SISSA sisters 1367 ESG v2 1417 3 1 vr 01 dec
1. Maria Burgsma 1353 Hans Hut 1448 1 0
2. Sophie Welling 1733 Marcelis van Holst 1383 1 0
3. Dionne Wigboldus 1509 Raymond Hof 1419 1 0
4. Nieske Meindertsma 873 Sergei Sarkisyan 0 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 3, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: