Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Schaaksimultaan bij Autobedrijf Misker op 17 februari

Het Emmer Schaak Genootschap viert zijn 70 jarig bestaan met twee schaaksimultaans van Jorden en Machteld van Foreest. Dit is een vervolg op de vorige jubileum happening met schaakgrootmeester Jan Timman, tien jaar geleden, ook toen in de showroom van Autobedrijf Misker in Emmen. Is Timman een grootmeester aan het eind van een glanzende carrière, Machteld en Jorden van Foreest wordt een grote toekomst in het schaken voorspeld.

In feite heeft het Emmer Schaakgenootschap een mooie traditie wat betreft het houden van simultaanseances. Ooit bezochten Jan Timman, Sosonko, Withuis, Portisch, Gligoric en vele andere (groot)meesters Emmen om daar de strijd aan te binden tegen de vele schakers uit Emmen en Omgeving. Altijd waren de borden meer dan bezet; de animo om daaraan deel te nemen was altijd erg groot. Ook nu is de belangstelling weer goed te noemen, verwacht wordt dat het aantal geïnteresseerde schakers in de komende week nog groter zal gaan worden.

P1010917-2

Wij herinneren ons nog heel goed de geweldige entourage waarin 10 jaar geleden – ook bij autobedrijf Misker – gespeeld werd tegen Jan Timman, die toen de rondjes langs de borden liep. Dat was dan ook een geweldige schaakdag voor schakend Emmen en omgeving en tevens een mooie herinnering van de 60 jarige ESG. Ook nu hoopt het ESG – die nu 70 jaar bestaat – op een mooie en sfeervolle schaakdag die s ’morgens om 11:00 uur van start zal gaan in de showroom van Autobedrijf Misker te Emmen.

Jorden (18 jaar) werd op zijn zeventiende al Nederlands schaakkampioen, nadat hij een jaar eerder al grootmeester was geworden. Zijn zus Machteld (10) werd op 9 jarige leeftijd algemeen Nederlands kampioen bij de jeugd tot 12 jaar. Dat was nog nooit eerder door een meisje gepresteerd. Jorden neemt het op tegen de senioren van ESG. Ook schakers van andere clubs en thuisschakers zijn welkom. Machteld bestrijdt de junioren. Ook hier is alle jeugd welkom.

Aanmelden kan nog steeds bij jan_vanos@live.nl (senioren) of gerbensa@xs4all.nl  (junioren).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 9, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: