Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Basischolenkampioenschap

Afgelopen zaterdag werden de basisscholenkampioenschappen gespeeld van zowel Groningen en van Drenthe. Over 14 dagen op 7 april spelen de bovenste drie teams van elk kampioenschap om het Noordelijk kampioenschap. De bovenste teams daarvan mogen dan weer meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.

In de Drentse finale speelden de teams uit Assen de hoofdrol. Het is duidelijk dat scholen die schaakles krijgen op school of bij een (jeugd) schaakclub in het voordeel zijn. Vooral in de breedte zijn ze sterker en vooral ervarener.

Uit de eindstand blijkt dat Kloosterveen de terechte kampioen werd. Ze begonnen goed met twee keer met 4-0 te winnen. Daarna kwamen de sterkere teams en werd de 4-0 niet meer gehaald. Ze speelden één keer 2-2 en dat leek ook de uitslag in de laatste ronde te worden. Een Kloostervener had het geluk dat hij midden op het bord pat werd gezet. Daardoor werd die wedstrijd ook gewonnen. Ook een gelijkspel was trouwens ook meer dan genoeg geweest om kampioen te worden.

 

SAM_2281Team Kloosterveen werd kampioen

 

SAM_2283Theo Thijssen 1 en 2 werden tweedes en derdes

 

meer foto’s van het Drents Kampioenschap door Schaakjan

20180324_172142

Topscoorders in Emmen:

  1. Elliot Horenberg    Kloostertuin             7 uit 7
  2. Leon Niemeijer       Kloosterveen           6,5 uit 7
  3. Omram Shams        Angelslo                    6 uit 6
  4. Stella Dekker           Theo Thijssen 1      6 uit 7
  5. Aletta Dekker           Theo Thijssen 2      6 uit 7

SAM_2270Beste meisje Stella Dekker

Omram Shams had de pech dat zijn team een bye kreeg waardoor hij maar zes partijen speelde. De titel van beste meisje ging naar Stella Dekker omdat zij aan bord 1 speelde, terwijl haar zusje Aletta aan bord 4 speelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 29, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: