Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

5e Ronde internecompetitie

Naast de wedstrijd ESG1 tegen HSP/Veendam1 werden er ook nog eens een zestal partijen gespeeld voor de internecompetitie. Toch weer een hoog gehalte aan leden die op de maandagavond komen om te spelen. Elders zie ik dat ook vaak anders; zoals vorige week in Deventer, alwaar er naast de bekerwedstrijd maar een paar leden in hun interne aan het spelen waren. Dan mogen wij ons hier gelukkig prijzen met zo’n opkomst.

ronde 5

Verrassingen; als je het daar over hebt lijkt het er wel op dat de uitslag tussen Raymond en Edwin als dusdanig beschouwd mag worden. Normaal gesproken moet de zwartspeler het afleggen, maar gelukkig zijn er dan toch nog die verrassingen die zo’n ronde ook wel weer leuk maken. Jan tegen Klaas is een ontmoeting die op elke clubavond – voorafgaand aan de interne, stiekem in een hoekje van de wedstrijdzaal – ook te volgen is. Dan gaat het nergens om, nu kwamen zij tegen elkaar uit om hun plaats in de interne kracht bij te zetten, c.q. te verstevigen. Maar die heren zijn aan elkaar gewaagd en de hun uitslag sloot zich daar mooi bij aan.

DSC_3065

 

Sergei tegen Marcelis was een mooi strijd om een positie  tussen de 10e en de 15e plaats. Sergei duldde geen concurrentie en won die ontmoeting. Bastiaan was toch een maatje te groot voor Hans, die na zijn mooie toppositie na twee ronden (3e) nu terug te vinden is op een 14e plek. Fred stond daartegenin na die zelfde 2e ronde helemaal onderaan met 0 punten. Vervolgens won hij drie keer achterelkaar en is na zijn overwinning op Sebo terug te vinden op plek 13.

DSC_3072

En, dat terwijl het eerste voor de externe speelde, was er toch nog een heuse “topper”. Anneke die op de 5e plek stond na 4 ronden mocht tegen Herman (3e plaats) spelen. Halverwege de strijd leek het er op dat Anneke de zaak onder controle had, maar stond was wel in een verdedigende situatie beland. Dan weet je dat je het tegen de veelvuldige oud-kampioen het zwaar te verduren krijgt. De uitslag – winst voor Herman – is dan ook een heel normale uitslag, waardoor stevig op die derde plaats blijft staan, terwijl Anneke weer staat waar zij normaliter ook thuishoort, zo rond de plaatsen 10-15 in de stand.

DSC_3064

 

ronde 5 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 11, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: