Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De zevende ronde

 

De zevende ronde gaf naast een tweetal topwedstrijden ook aan diverse andere borden fraaie partijen. Vooral de winst van Quinten tegen Raymond viel op door de fraaie combinatie die wit in die partij de winst opleverde.

Quinten-Raymond

Wit aan zet wint in deze stelling de partij. Ziet u het ook??

 

Evert tegen Herman leek lange tijd gelijk op te gaan, hoewel zwart wel wat vrijer stond en zijn stukken beter ontwikkeld waren. Op het moment dat Herman zijn torens op de c-lijn kon verdubbelen bleek hoe de zwarte stukken samen werkten. Tc2 van zwart bracht zoveel dreigingen; pion b2 stond in en bovendien dreigde er ook nog eens heel sterk Pb4. Dat was allemaal niet meer te pareren waarna de winst al snel naar Herman ging.

DSC_4130 (2)

Douwe viel aan tegen Marcel en dacht te kunnen winnen met behulp van een stukoffer. Bij het analyseren bleek dat er net niet in te zitten, al had wit wel sterke aanval. Echter, in de partij overzag wit een tussenzet van zwart met Ld8 en liep daarna achter de feiten aan. Zwart kan weer meedoen in de strijd om het kampioenschap, wit zal een grote achtervolging in moeten zetten.

Ton won van Fred en ook daar was wel het één en ander te beleven. Zwart leek wel goed te staan, maar ondanks – beter gezegd – dankzij een tripelpion op de c-lijn en een dubbelpion op f-lijn kon Ton heel fraai de winst binnen halen.

Jan van Os kon na de nederlaag van Evert de koppositie overnemen, maar dan moest hij wel winnen van Geert. Dat ging niet zo gemakkelijk en die strijd ging dan ook lange tijd gelijk op, al kwam zwart wel steeds beter te staan. Na het slaan van het zwakke zwarte paard kwam wit in de problemen die hij niet meer wist op te lossen.

Bastiaan won van Marcelis, Sergei van Anneke terwijl Jan Reinink een zware dobber had aan Edwin, die ondanks dat hij steeds beter lijkt te gaan spelen toch het punt aan wit moest laten.

 

 

ronde 7

ronde 7 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 23, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: