Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hoogeveen dag vijf

Hoogeveenchess in het Drents Museum
Ik zat vandaag in het Drents Museum bij de greet en meet met de matchspelers. Herman zag nog kans een tweetal partijen te spelen tegen Fedoseev. Ondanks dat hij 5 minuten had en Fedoseev slechts 1 lukte het Herman niet om te winnen.

In de ochtendgroep haalden we vandaag eens goed uit. 3,5 uit 4 werd er gescoord door onze mensen.

Theo speelde tegen de 11-jarige Jesse van Dongen. Die had een rating van 1600 volgens de lijst. Zo’n mooi rond getal geeft meestal aan dat het een schatting is. De eerste ronde speelde hij remise tegen 1934 en had ook al gewonnen van een 1700-speler. Geen erg betrouwbare rating dus en dan moet je toch oppassen. Maar zoals gezegd Theo kwam wel als overwinnaar uit de strijd.

Willem is wat naar beneden gezakt en dan krijg je tegenstanders waarvan je eigenlijk moet winnen en dat deed Willem dan ook. Ook Arjen wist te winnen. Arjen is nog maar net lid van een schaakclub en dan is het lastig in te schatten hoe sterk hij is. Trapt nog wel eens in beginnersvalletjes. Als die periode voorbij is dan zal zijn echte sterkte blijken. Vandaag ging het goed.

Hans had alleen nog maar een bye op zijn naam staan en besloot dat het vandaag maar eens moest gebeuren. Het werd een remise en helaas geen overwinning. Maar die komen nog wel nu de ban is gebroken. Bij de anlyses in de commentaarzaal ziet hij veel goede zetten. Nu nog de blunders vermijden en dan gaat hij weer richting 1600.

In de middaggroep moest Marcel met zwart tegen de koploper en nummer 1 van de plaatsingslijst Dick Stavast. Zou het een er op of er onder partij worden. Neen, het werd een saaie partij waarin een heleboel stukken werden geruild en toen maar tot remise werd besloten. Wit probeerde niet eens te profiteren van de dubbele e-pionnen van zwart. Gelukkig waren de rapidpartijen tussen Jorden en de jeugdwereldkampioen uit Iran wel leuk om te bekijken.

Hoogeveenchess in het Drents Museum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 24, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: