Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hoogeveen, dag 6

Hoogeveenchess 2018, dag 6
De meest commotie vanmorgen was bij het bord van Hans. Wim de Berg zette Hans mat door de loperzet van h1 naar c6. Hans gaf al (bijna) op toen geconstateerd werd dat de loper over de pion op f3 was gesprongen. Dat mogen paarden wel maar lopers niet. Doorspelen dus. Na een tijdje bood Wim remise aan. Hans nam die met plezier aan onder de opmerking dat als Wim Lc5 had gespeeld de dame van Hans was gevangen. Hans zwijnde naar eigen zeggen dus twee keer. Graag had ik dit geillustreerd met de stellingen, maar Hans kon die niet meer precies oplepelen.

De overige partijen eindigden een beetje conform verwachting. De sterke ervaren Groningen 3 speler Govert Pellikaan wist te winnen van Theo. Willem wist te winnen van de 13-jarige Rafael Goudriaan en Arjen verloor van de assenaar Abedin Heij.

In de middaggroep kwam Marcel slecht uit de opening volgens commentator Ton
Hoogeveenchess 2018, dag 6
Op de foto heeft hij het al moeilijk op de koningsvleugel. In het vervolg wist hij geen verdediging meer te vinden en werd er in het eindspel kansloos afgeschoven.

Morgen heeft de ochtendploeg zwart en de middagploeg wit. Marcel speelt aan bord 8 en dat is nog net een life-bord. Vandaag gaven de laatste live-borden problemen dus u kunt misschien beter naar het gemeentehuis in Hoogeveen gaan om zelf te kijken. Voordeel daarbij is dat u de spelers direkt naar hun mening kunt vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 25, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: