Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hoogeveen, dag 7

De een na laatste dag alweer. Even knallen vandaag zodat we morgen kunnen kijken wat nodig is om een prijsje te winnen.

Willem moest tegen de sterke en ervaren Rob van Dongen. Wel iemand waarvan de rating sterk fluctueert. Die dus goede en slechte toernooien speelt. Net nog een goed seniorentoernooi in Duitsland gespeeld wat hem 57 ratingpunten opleverde. In dit toernooi nog niet verloren, maar wel vier remises gespeeld. Willem zal zich kansen hebben toegedicht, maar het werd helaas een nul.

Theo moest tegen Roger Labruyere die in ronde twee van Willem won. Ook Theo ging de bietenbak in.  Arjen speelde tegen Wim de Berg remise, hetzelfde resultaat dus als Hans gisteren. Hans haalde vandaag eindelijk zijn eerste volle punt binnen. Ik heb hem niet gehoord maar ik ga er van uit dat de rest wel zijn zucht van opluchting heeft gehoord.

DSC_0867<
foto website Hoogeveenschaaktoernooi

In de middaggroep speelde Marcel een rare partij. Gelukkig kun je die naspelen via de liveborden op internet. In de opening ging Marcel de mist in. In een franse partij wou Marcel de dame op a5 wegjagen middels b4. De tegenstander Jaap van der Graaf antwoordde a-prompto met een paardoffer op b4. Hij kreeg daar uiteindelijk vier pionnen voor weer. En het waren ook nog eens mooie centrumpionnen. Marcel kromde zijn rug en speelde stug door. De pionnen kwamen naar voren maar de zwarte loper ging niet naar de goede velden. Marcel deed zijn paard in de aanbieding. Die werd niet genomen vanwege een matcombinatie. Het gevolg het paard ging zich met de aanval bemoeien en die groeide zwart boven het hoofd. Marcel won pion terug, nog een pion en zag de tegenstander zichzelf mat zetten.

Morgen laatste ronde. De kans op prijsjes voor onze heren is wel heel erg klein. Ze kunnen dus gewoon spelen om te winnen.

Willem – Tinus Fleur

Theo – Martijn Dijkstra

Abedin Heij – Hans

Arjen – Broer Akkerboom

Gerard Burgers – Marcel.

U heeft natuurlijk al gezien dat sommige tegenstanders meerdere keren tegen ESG-ers moeten aantreden. Dat is elk jaar weer verrassend om te zien dat dit gebeurt. Laten de statistici onder ons maar eens uitrekenen hoe groot de kans daarvoor is. Het record staat trouwens op vijf keer in negen ronden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 26, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: