Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

FM_is_er_nog hoop eerste winnaar in Battle of Drenthe

2020-schaak-toernooi-online-zo-drenthe
Gisteren de eerste ronde van de Battle of Drenthe gespeeld, een vierdelige schaakhappening die door Jan Willem op “poten” werd gezet in samenwerking met het ESG.

In de eerste ronde zijn wij aan het snelschaken geweest 3 min + 2 sec. per zet per speler; volgende week staat er een snelle rapid op het programma 10 min. + 0 per speler.
Er deden maar liefst 30 schakers aan dit evenement mee die allemaal spelen voor een Drentse schaakclub of woonachtig zijn in onze provincie. Daarbij kwamen de mooiste (schuil)namen tegen zoals FM_is_er_nog hoop, slaatnergensop, suikertaart, geeteedoublyou, grootmeester50 en dan ons eigen fabriesje. Welke namen er schuil gaan achter deze nicknames is mij echter niet bekend.
Winnaar werd FM_is_er_nog hoop, die maar liefst 56 punten bijeen schaakte, ruim voor nummer 2 ChesIstJustAGame die 41 punten scoorde gevolgd door Wilfredinho met 39 pnt. Van de ESGers was Herman (Hermanv) de beste; hij eindige op de zesde plaats met 25 terwijl Jan Willem (brinkyjw) nog net in de top 10 staat (21-16) net voor Douwe (dYt1947) met 20 uit 13 en Jan van Wieren (janos123) die ook 20 punten behaalde maar daar wel de meeste partijen speelde die avond, namelijk 21. Op plaats 17 vinden wij Jan van Os (schaakjan), Sergei (Sarkinschaak) op de 19e plek, Marcelis op plaats 21, Erik op de 14e plaats en Arjen op plaats 28.
U kunt zoals altijd als wij via Lichess spelen onze partijen bekijken c.q. Naspelen. Ga daarvoor naar Lichess.org en klik op de naam van een speler. Daarbij komt aan de rechterzijde zijn resultaten in beeld en als u op één van die namen/resultaten klikt ziet u een partijfragment (slotstelling) verschijnen. Klik op die stelling en de partij komt in beeld. Zij die via Lichess spelen weten dat intussen wel.
snelschaak 28 oktober Arena Stand-1
snelschaak 28 oktober Arena Stand-2
snelschaak 28 oktober Arena Stand-3
Maandagavond hebben wij snelschaken (3+2) op het programma staan en  woensdag de tweede wedstrijd uit de Battle of Drenthe cyclus; rapid met een bedenktijd van 10 per persoon per partij. Aanvang beide avonden 20:00 uur.

Naschrift Douwe: Vermeld moest nog worden dat naast Jan Willem ook Jan van Os heel erg betrokken is geweest bij de organisatie van dit evenement. “Zonder Jan was dit toernooi niet mogelijk geweest” aldus Jan Willem in een apje naar mij.

5 reacties op “FM_is_er_nog hoop eerste winnaar in Battle of Drenthe

 1. Stephan Broertjes
  oktober 29, 2020

  Iemand enig idee waar de naam suikertaart aan ontleend is? Ken de schaakgeschiedenis!

  Verzonden via Yahoo Mail voor iPhone

 2. pennywise666
  oktober 29, 2020

  Ja, dat ging niet zo best. De ene keer gaat bij mij het snelschaken slecht, een andere keer weer superslecht. Gisteravond was het laatste weer eens het geval.

 3. douwe
  oktober 29, 2020

  De Battle of Drenthe bracht voor mij mooie en vooral ook spannende partijen op het bord. Moest op een gegeven momenten wel even korte rustpauzes inlassen. Maar toch nog zo’13 partijen gespeeld en over mijn score ben ik beslist tevreden. Hulde voor Jan Willem en Jan (v Os), want zij hebben ons in deze lockdown een prachtige schaakavond gegeven en door deze formule kunnen wij de komende 3 woensdagen ook nog heel veel plezier aan deze Battle beleven.

 4. Sergei
  oktober 29, 2020

  Bedankt Jan Willem en Jan van Os voor een interessante en geweldige schaakavond.

 5. schaakjan
  oktober 29, 2020

  Tja, 17e is een beetje onder mijn stand, maar ik heb dan ook meer een uurtje meegedaan. Een TPR van 2094 is dan weer niet slecht te noemen. Toen ik Wilfredinho liet ontsnappen met remise (loper en randpion van de verkeerde kleur) en vervolgens van Douwe op tijd verloor was het tijd om mijn andere werkzaamheden ter hand te nemen. Want als je op tijd verliest van Douwe, dan gaat het niet goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 29, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: