Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eerste ronde zit er op.

De eerste ronde kende met een opkomst van 22 leden een goede start. Het weer was nog mooi, maar met een deur open konden we toch nog een beetje genieten van een zwoele zomeravond.
De eerste uitslag kwam op naam van Geert. Die rolde Jan Reinink in een koningsaanval op. Toen mat op g7 niet meer was te verhinderen gaf Jan op. Bastiaan won envoudig van Marcelis. Die zette zichzelf in een röntgenschaak. Toen hij zijn koning had gezet zag Marcelis dat in de meest gunstige variant hij een toren achterbleef, voldoende om op te geven. Paul en Floris houden van het langzame schaken, maar als je de klok om kwart voor zet ipv kwart over, dan heb je een half uur minder en die kom je dan aan het eind wel tekort. Paul bleek het beste bestand tegen de spanning. Twee oudleden en nieuwe leden speelden tegen elkaar. Nu heeft Willem Schepers zijn gezicht steeds laten zien en hij speelde door bij Het Kasteel in Coevorden. Hij was daarom favoriet tegen Fred van Leeuwen die na twintig jaar niet schaken het weer eens probeerde. De favoriet beet echter in het zand en Fred liet zien dat hij nog kan schaken. Klaas speelde tegen een gastspeler uit Polen die na tien jaar niet gespeeld te hebben kwam kijken of hij het verleerd had. Marins Novak bereikte een goede stelling tegen Klaas, maar Klaas knokte het toreneindspel naar remise.
Reint zette het goede spel van vorig jaar voort. Tegen Evert had hij lange tijd de goede verdediging. Aan het eind van de bedenktijd gaf Hij echter moegestreden een stuk kado en die nam Evert met genoegen aan. Evert houdt namelijk van kadootjes. Hans probeerde het tegen Ton, maar vond zichzelf al snel slechter staan. Kortom Ton wist de goede stelling bekwaam naar de winst te spelen. Gerard eindigde vorig jaar in de eindstand hoog en mocht daarom tegen Marcel zijn faam waarmaken. Dat werd het niet helemaal. Marcel drukte de betere stelling langzaam maar o zo zeker naar de winst.
Willem Boontje wou als verse voorzitter oud voorzitter Leo wel eens verschalken. Dat ging moeilijker dan hij dacht. Al snel moest hij met een kwaliteit minder proberen een remise binnen te slepen. Dat lukte niet, want Leo wou gewoon geen fout maken. Het topduel tussen Arie en Herman Snelders eindigde in een overwinning voor eerst genoemde. In een zware laveerpartij met ongelijke lopers leek herman eerder beter dan slechter te staan. Het ging echter mis en waar heb ik niet kunnen zien.
Als laatste waren de andere Herman (Voss) en Jan van Os bezig. Herman stond steeds ietsjes beter. Jan kon met e5 echter een schijnoffer brengen en in de afruil die daarna volgde kwm er een remiseachtige eindspel op het bord. Herman wist nog wat druk te ontwikkelen, maar Jan liet zich niet foppen. remise derhalve.

Arie – Herman S 1-0
Willem B- Leo 0-1
Gerard – Marcel 0-1
Herman – Jan vO rem
Hans – Ton 0-1
Bastiaan – Marcelis 1-0
Geert – Jan R 1-0
Evert – Reint 1-0
Klaas – Marins rem
Fred – Willem S 1-0
Paul – Floris 1-0

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 10, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: