Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 Bekert Verder

Op naar de volgende ronde, nadat promotieklasser Van der Linde in Winschoten met 3 – 1 werd verslagen. Ton was het eerst klaar, droeg zijn zege op aan Hans Hut vanwege even intimiderend als incorrect stukoffer dat zijn tegenstander geheel van streek bracht. Halverwege de avond werd de stand gelijk getrokken nadat Willem met kleine doch besliste middelen werd herinnerd aan zijn ontwikkelingsachterstand. Daarna was het wachten op Marcel en Almar die beiden prettig stonden. Marcel wist zijn pionnenovermacht in tact te houden en toen hij een stuk van zijn tegenstander opat was het volgens iedereen gedaan. Behalve dan voor zijn tegenstander die door streed tot hij met een een blote koning moest bekennen dat KLp niet te stoppen was. Almar speelde een nette partij tegen een creatieve tegenstander die binnen 7 zetten c6, d6, e6, f6 en g6 speelde en vervolgend op zet 13 en 15 ook nog b6 en a6. Inspitrerend! Wat mij betreft doet een goed voorbeeld volgen, maar dat geheel terzijde. Gevraagd naar de naam van de opnening, luidde het poëtisch antwoord de Dronken Kameel. Het werd een heuse strijd waarin Almar steeds een duidelijke plus had bestaande uit kwal plus meerpion. Dat leverde terecht winst op toen zijn opponent opgaf, zonder het ‘op de klok’ nog even te willen proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 7, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: