Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG2 kansloos ten onder tegen Staunton

Wat op papier een boeiend subtopduel beloofde te worden, draaide uit op een eenzijdig machtsvertoon van de Groninger bezoekers. Staunton Helpman 3 won met 5,5 – 2,5 van ons met twee invallers verzwakte tweede team. En die uitslag is niet eens geflatteerd te noemen.

Nederlagen al vlot bij Hans Hut (blunder) en Almar (kwam langzaam steeds meer in de verdrukking te staan). En onze topper aan het topbord, Douwe, werd later op de avond systematisch opgeknoopt door een tegenstander, die in zijn element was.

Ook een snelle blunder bij Marcelis, die al binnen tien zetten een heel stuk verloor. Hij besloot niet bij de pakken neer te zitten, rechtte zijn rug, greep het initiatief en zijn vindingrijk spel werd alsnog beloond met een remise. Niet slecht tegen een man die 395 elopunten meer op zijn teller heeft. Hulde! Dat zat dus niet tegen. Evenmin was dat het geval bij de remises van Geert en Raymond. Beiden stonden lange tijd materieel achter, maar ook bij hun resulteerde een goede wedstrijdmentaliteit toch in twee halve punten. De remise van invaller Jan Reinink kwam heel regelmatig tot stand. En de puntendeling van Ton was een teleurstelling, hij had het beste van het spel, maar na zijn vrijwillige dameruil was de rek er al gauw uit.

U heeft meegeteld, 5 remises en 3 nederlagen. Een zware nederlaag tegen een team dat vrijwel geheel bestaat uit geroutineerde krachten, nestors van het NOSBO-schaak, nog altijd met gemiddeld heel wat meer ratingpunten dan wij, van gevorderde leeftijd, maar zeker niet versleten. Staunton heeft met de winst tenminste de derde plaats in het eindklassement veilig gesteld. ESG 2 moet naar beneden kijken. Theoretisch lijkt klassenbehoud nog niet gegarandeerd.

 

 

Eén reactie op “ESG2 kansloos ten onder tegen Staunton

  1. Raymond Hof
    maart 8, 2016

    Oké Ton, maar als Jan en Theo, zoals aanvankelijk de bedoeling was, wel present waren geweest, en er vanuit gaand dat zij hadden gewonnen, dan had het er veel rooskleuriger uit kunnen zien… Niet onbelangrijk toch?

    gr. Raymond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 8, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: