Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Viertal live Update

Verslag van thuiszitter Douwe op Facebookpagina van ESG

De ontmoeting tussen de viertallen van Groninger Combinatie (GC V2) en het Emmer Schaakgenootschap (ESG V1) werd een prachtige wedstrijd die ook nog eens te volgen was via de site van de schaakclub uit Groningen. Prachtig gespeeld was vooral de partij van Willem, dat was echt genieten. Fantastische offer op c3 en daarna een geweldige (moker) slag met zijn toren op c2. Na het terugwinnen van de kwaliteit was de uitslag al duidelijk, ondanks dat de speler van Groningen nog bleef doorspelen. Maar ook Jan die won heel fraai met het opspelen van zijn e-pion. Hij stond al duidelijk beter en tegen een aanval van dame-toren en loper was de jonge telg van de Foreest familie niet bestand. Daarna was het snel gebeurd met wit. Deze 2 partijen staan op de ESG-site bij de schaakpartijen vermeld. Jammer dat Marcel en Evert verloren. Vooral Marcel gaf ik op een gegeven moment wel grote (remise) kansen. Jammer genoeg had Evert te veel last van ver uit elkaar staande losse pionnen hetgeen het hem ook uit eindelijk de das om deed.

Foto van Stephan van der Hagen

Alle partijen zijn te vinden op site van de Groninger Combinatie

Donderdagavond speelt het eerste viertal tegen het Groninger tweede viertal.

Dat zijn de jeugdspelers: Eelke de Boer, Machteld en Pieter van Foreest en Loek van der Hagen. U hoeft niet naar Groningen om de strijd te volgen.

Als alles lukt dan worden de partijen live uitgezonden en kunt u vanuit de luie bank onze prestaties volgen. We zullen proberen het niet te laat te maken.

 

Eén reactie op “Viertal live Update

  1. douwe
    november 17, 2016

    Prachtig gespeeld heren! vooral de partij van Willem heb ik van genoten. Fantastische offer op c3 en daarna een geweldige (moker) slag op c2. Na het terugwinnen van de kwaliteit was de uitslag al duidelijk, hoewel de speler van Groningen maar bleef doorspelen. Maar ook Jan die won heel fraai met het opspelen van zijn e-pion. Daarna was het snel gebeurd met wit. Deze 2 partijen staan al bij de schaakpartijen vermeld. Jammer dat Marcel en Evert verloren. Vooral Marcel gaf ik op een gegeven moment wel grote (remise) kansen. Jammer genoeg had Evert te veel last van ver uit elkaar staande losse pionnen hetgeen het hem ook uit eindelijk de das om deed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 16, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: