Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

NOSBO-beker

Op de eerste maandag dat wij weer in ons clublokaal mochten konden we controleren of de vloeren, tafels een grote beurt hebben gehad. Maar bovenal ging het om de NOSBO-bekerwedstrijd. Daarin stond namelijk de strijd tussen ESG-1 en ESG-2 op het programma. Een wedstrijd waarin het eerste het traditioneel moeilijk heeft tegen de super gemotiveerde ESG-2 ers. Een verslag met foto’s kunt u vinden op onze facebookpagina van ESG.

foto van Emmer Schaakgenootschap.Een verslag gemaakt door Douwe en gelardeerd met foto’s gemaakt door alweer Douwe. En wie was één van de slechts twee winnaars. alweer Douwe. De andere was Jan. Die had op papier de zwakste tegenstander. Maar we kennen Hans. Die laat zich tegen sterke spelers op en speelt dan een geweldige partij. Ook nu. Hij gaf wel te simpel een pion weg vanwege dreigende zetten, maar creëerde vervolgens wel goede tegenkansen en wikkelde af naar een stelling die door ongelijke lopers ook in remise had kunnen verzanden. Maar hij was wel als laatste bezig in het speellokaal.

Dat is ook wel eens prettig, want iedereen was in de bar aan het analyseren zodat Jan en Hans met zijn tweetjes hun partij konden bekijken. Zonder storing door allemaal mensen die zetten voorstellen of zelfs op je bord al uitvoeren is analyseren een rustige gelegenheid.

Daarvoor werd Jan al onder druk gezet. Gezien de stand 2-1 in het voordeel van ESG-1 werd hem verzocht om maar te verliezen zodat we nog even konden snelschaken. Dat ging Jan te ver. Een gewonnen staande stand expres verliezen dat zit niet in zijn genen. Een remise wil hij nog wel eens geven in ietwat betere stand om de overwinning binnen te halen, maar in dit geval ging dat te ver. En laten we wel opmerken dat Hans zo ook niet wil winnen. Bij het snelschaken slaat hij met genoegen je koning van het bord, zeker in verloren stelling, maar niet tijdens een serieuze partij.

Voor de overige partijen op naar de facebookpagina

  1. Marcel  – Almar    remise
  2. Jan –  Hans              1-0
  3. Wim – Geert          remise
  4. Douwe – Theo         1-0

U ziet dat de taktische opstelling slechts deels is geslaagd. Dat komt o.a. doordat ESG-2 uitging van de opstelling van ESG-1 in de vorige ronde. Alleen Almar kreeg de gedroomde tegenstander tegenover zich.

 

Eén reactie op “NOSBO-beker

  1. Pingback: NOSBO-beker | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 10, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: