Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Onze mannen in Wijk aan Zee

3E Herman Voss 2 uit 9

4B Willem Boontje  3,5 uit 9

4L Evert Hondema 4 uit 9

Drie leden van ons zitten momenteel in Wijk aan Zee te schaken. Negen dagen lang met een rustdag op de 26e. Ik zal proberen hun te volgen. Helaas zijn ze alle drie niet sterk genoeg om ze via de LIVE-partijen te volgen. Het zal af en toe dus (meestal) een scorebord journalistiek worden. Afhankelijk van het weer zal ik kijken of een bezoekje mogelijk is. Bezoekt u het toernooi: geef dan uw indruk aan mij door dan nemen we dat op in onderstaand verslag:

ronde 9

Evert speelde de laatste ronde remise tegen Machteld van Foreest en eindigt op 4 punten. Evert haalde een TPR van 1751. Willem behaalde een overwinning en eindigde op 3,5 en werd daarmee negende in zijn groep met een TPR van 1718. Herman verloor ook de laatste partij en werd met zijn twee punten gedeeld 9/10e met een TPR van 1754.

Het is daarmee een van de minst succesvolle deelnames aan het toernooi.

ronde 8

Een betere dag dan gisteren. slechter dan drie nullen kan natuurlijk ook niet. Willem en Evert wisten beide te winnen en stijgen op de ranglijst. Herman verloor. Evert kan bij winst morgen nog op 50% komen.Willem moet morgen tegen de mede 2,5 punter. Herman kan door winst misschien nog de laatste plaats verlaten. We duimen voor ze.

ronde 7

Weer een slechte dag. Worden er soms troostprijzen uitgedeeld? Zijn onze mensen ziek? Dat kan natuurlijk. Een andere reden voor weer drie nullen kan ik niet verschaffen. Herman en Willem staan nu onderaan in hun groep en Evert is één na laatste. Hoe zullen onze helden zich nu voelen. Het doet al pijn aan mijn ogen en zij moeten het allemaal ondergaan. Je best doen en dan weer een nul is bijna niet te ondergaan. Dat doet je verlangen naar huis. Ik zou zeggen doe een lange strandwandeling en hopen dat de laatste twee ronden nog wat positiefs brengt.

Donderdag is een rustdag

ronde 6

Net als ik weer hoop op een goed resultaat krijg wordt dit de grond in gestampt. Drie nullen vandaag. Daar ben ik stil van en maak ik verder ook geen woorden meer aan vuil.

ronde 5

Het gaat steeds beter met onze mannen. Nu werden er twee punten gehaald. Helaas voor Willem was hij degene die verloor (van Bart Feltman 1877). Herman en Evert wonnen. Herman van Wim van Tuyl (1858) en Evert van Jan Schol (1857). Evert is daardoor op 50% gekomen. Zoek Evert hieronder. De andere twee zijn wat lastiger.

ronde 4

Op de maandag werden er drie keer zoveel punten gehaald als in beide weekend ronden. En elke uitslag kwam voor. Willem won zijn partij van Dick Bouma (1775), Evert speelde zijn derde remise en wel tegen Foppe-Jan Montsma (1762) en Herman verloor voor de derde keer op rij. Nu van Werner Moller (2052) die daarmee koploper werd. alle drie spelers verkeren nu in de onderste regionen van hun tienkamp. Er lonken echter nog vijf overwinningen. Het is aan hun om hier gebruik van te maken.

ronde 2 en 3

Het was geen goed weekend voor onze mannen. Herman scoorde twee nullen en ook Willem deed dat. Evert haalde een nul op zaterdag en een halfje op zondag. Eén halfje uit zes partijen dat kunnen we moeilijk een goede score noemen. Neen dat noemen we een rampzalige score. Laten we hopen dat het vanaf nu beter gaat

ronde 1

Herman Voss speelt in 3E (niet 3C, foto is van een eerder jaar) en is het toernooi begonnen met een overwinning op Changoon Kim (1912). Ik zie één bekende in zijn groep, nl Hans Galjé die vroeger bij Hardenberg speelde.

Willem Boontje speelt in groep 4B en speelde in de eerste ronde remise tegen Peter Weeda (1832). Ik zie voor mij géén bekende namen in deze groep.

Evert Hondema heeft wel vele bekende namen in zijn groep 4L. Bekendste is natuurlijk Machteld van Foreest, maar ook Foppe Jan Montsma, Jan Schol, Ton van Garderen en Gerard Kastelein zijn namen die ik vaker tegen gekomen ben, oa in Hoogeveen. Ook Evert begon met een remise en wel tegen Wil Tuk (1814)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 21, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: