Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG V3 sluit seizoen af met klinkende overwinning.

 

Door Raymond

ESG V3 heeft een 3-1 overwinning geboekt in de laatste wedstrijd in poule 4Z.

Ondergetekende liet het afweten en verloor kansloos. Vooraf niet gedacht omdat beide schakers qua rating niet veel scheelden. ( 11 punten).

Gauw verder met de heren die wél gewonnen hebben.

Hans, onze teamcaptain uiteraard op bord 1.

Hans gaf vrij vlot een paard aan zijn tegenstander cadeau. Ik hoorde hem inwendig balen. Zijn gezichtsuitdrukking sprak boekdelen. Diep in gedachten zette hij zijn partij voort waarbij hij een mooie aanval begon op de koningsvleugel.

Uiteindelijk zette hij zijn tegenstander prachtig mat met twee lopers en een dame. Beteuterd keek zijn tegenstander naar de twee sterke lopers die genadeloos toesloegen. 0-1

Marcelis was van plan om in ieder geval geen E4 te gaan spelen. Maar om een of andere reden deed hij dat tóch. Hij zette echter een mooie aanval op met loper en paard. Op een gegeven moment komt zijn paard op G5 te staan. Ook de dame bemoeit zich er mee. Het is een variant die volgens Marcelis vooral bij snelschaken verrassend kan uitpakken.

Zijn tegenstander had grote moeite met de aanvalsdrift van wit. Ondanks het aanvallende spel in de opening kwam Marcelis in het middenspel minder florissant te staan dan hij had verwacht.

Hij moest uiteindelijk in het eindspel toeslaan. Een mooie aanval met Dame en  loper (met een toren die ook nog kon worden ingezet) bracht hem de winst. 0-2

Zoals reeds vermeld, op bord 3 ging Raymond kansloos ten onder. Dat dat ging gebeuren hing de hele wedstrijd al in de lucht. De vraag was echter wanneer. Vlak na de winst van Marcelis moest Raymond op bord 2 capituleren. 1-2

Terwijl Hans en Marcelis genoten van een lekker tappilsje, was de hoop gevestigd op Sebo.

Hij moest tenminste remise spelen om de teamwinst in de wacht te slepen.

Allebei hadden ze een paard en toren waarbij Sebo een pion minder had dan zijn opponent.

Zoals vaak bij ESGV3 gebeurt er altijd wel iets opvallends. Gespannen keken Hans, Marcelis en Raymond toe hoe Sebo knokte voor de overwinning. Daarbij was Sebo zo sympathiek om geregeld de klok van zijn tegenstander in te drukken omdat die dat steeds naliet/vergat. Sympathiek gebaar, maar onze teamcaptain reageerde onmiddellijk en  tikte hem resoluut op de schouder en attendeerde Sebo op het feit dat deze handeling beslist niet nodig is. Sebo verontschuldigde zich en vervolgde zijn partij.

Hij won door een mooie combinatie waarbij hij zowel het paard en de toren aanviel waardoor hij een toren won. Nu was het een koud kunstje om de partij winnend af te sluiten. 1-3! En daardoor is ESGV3 als derde geëindigd met maar 1 matchpunt minder dan de nummers 1 en 2 resp. Hoogeveen en Rochade. Dat belooft wat voor het volgende seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 17, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: