Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hoogeveen, dag 7

Allereerst komt Marcel aan de beurt. Waarom vraagt u zich af. Nu Marcel is opgerukt naar de ongedeelde derde plaats een halfje achter twee koplopers. Door winst morgen kan hij in de prijzen vallen (tweedes) en als de koplopers remise spelen dan wordt dat zelfs de gedeelde eerste plaats. Hij moet morgen echter tegen Fons van Hamond en dat is een kwaaie rakker om tegenover je te hebben. Maar goed Marcel heeft het in eigen hand na de mooie overwinning vandaag op Toon Mentink. Een klein beetje wraak voor het verlies van Willem eerder tegen Mentink.

Willem verloor van Henk Burg en dat vind ik dan weer verrassend. Ook Hans verloor en wel van Boudewijn Hoogenboom die hij nog kende van de Goud Leven cyclus. Morgen hebben beide heren de kans om er nog wat moois van te maken.

SAM_0866In de middaggroep won Ton door een paardoffer die niet aangenomen mocht worden. Dat gebeurde wel. In de analyses is niet duidelijk geworden of het offer nu helemaal correct was of niet. In de partij leverde het offer wel een dame op en dat was voldoende.

SAM_0859Evert had zijn dag niet. Speelt de opening subliem en wint een mooie pion. Daarna begon het prutswerk. Kreeg een verdedigende toren tegen een aanvallende. Remise leek toen het resultaat. Evert wou dat echter niet en koos voor de dood of de gladiolen. Het werd het eerste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 27, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: