Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hoogeveen, dag 6

SAM_0704

We beginnen weer met Hans. Hij wist het niet te bolwerken tegen Steven van de Mheen. Niet dat hij geen kansen kreeg, maar die moet je dan wel benutten. In de analyse aantonen dat je gewonnen hebt gestaan is goed voor je zelfvertrouwen. Vervolgens weten dat je het verknalt hebt is daar dan weer wat minder goed voor.

SAM_0707

Willem kreeg een ingewikkelde stelling (zie foto) tegenstander probeerde via de a-lijn te winnen. Zijn paard bleef achter de stelling van Willem maar kwam daar niet goed weg. En toen hij daar wel vandaan kwam ging hij vervolgens verloren. En met een loper meer wist Willem wel raad met de stelling.

De partij van Marcel  is moeilijk te beschrijven. Kwam met groot voordeel uit de opening, liet vervolgens een toren en dame op zijn tweede rij toe en moest dame tegen toren geven (foto links onder). Op dat moment stond hij al een toren en paard voor dus zo erg was het niet. Hij zag daarna Tb5 met matdreiging op d6 niet. De tegenstander ging met zijn dame op pionnenroof, maar pakte net een pionnetje teveel waardoor Marcel alsnog een mooi matje kon geven (foto rechts).

SAM_0799

Ton koos in bovenstaande stelling voor e3 wat de dame aanvalt. De tegenstander reageerde met xe7 wat ook Tons dame aanvalt waardoor Ton een stuk achter kwam te staan. De tegenkansen die hij in gedachte had kwamen er niet uit, waardoor de partij verloren ging.

SAM_0743

Evert speelde tegen de oude Henk Seijen (84 jaar zoals hij mij melde. Daarbij was de 68 jarige Evert een jeugdspeler).  In de partij werd het evenwicht nooit gebroken. Evert kon wat voordeel krijgen doordat Seijen zijn paard van f6 wegspeelde om hem de volgende zet weer terug te zetten. Het voordeel verwaterde langzamerhand en remise was de meest logische uitslag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 26, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: