Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Tata Steel toernooi (eindverslag)

SAM_4116

Helaas Willem verloor de laatste ronde en eindigde daardoor op de tweede plaats. 6,5 uit 9 is natuurlijk wel een uitstekend resultaat. Herman speelde remise en eindigt op de zevende plek met 4 uit 9. Een beetje slecht want dat is net geen 50%. Een ramp is het natuurlijk niet op papier. Evert speelde ook remise, kwam op 4,5 uit 9 en eindigde daarmee ook op plaats 7, ondanks een half puntje meer.

We hebben een aantal leden die meedoen in Wijk aan Zee. In dit artikel gaan wij ze volgen. Vrijdag was de eerste ronde, maar de uitslagen daarvan verschenen laat op de site en toen was ik al bezig met de Grand-Prix. Vandaar op zaterdagavond de uitslagen van de eerste twee ronden. Ik zal dit regelmatig aanvullen met de uitslagen van de volgende ronden. Blijf dus kijken op dit artikel. Ik ga niet elke keer een nieuw kopje maken.

SAM_4073

3A: Herman Voss verloor in ronde 1, maar won in de tweede ronde In de derde ronde speelde hij remise en hij heeft dus alle mogelijke uitslagen gehad. Nu nog met tegengestelde kleuren hetzelfde resultaat halen en de statistici zijn weer tevreden. Herman probeert hier aan te voldoen maar niet met tegengestelde kleuren. Weer winst met wit en verlies met zwart. Nog steeds 50%. De zesde ronde ging verloren. Het lijkt er op dat Herman een zwarte probleem heeft. Uit zijn vier zwarte partijen haalde hij slechts één remise. De witte partijen werden gewonnen, maar dat zijn er maar twee. In de zevende ronde een witte partij dus de verwachtingen waren hoog. Herman houdt echter niet van een rustdag en of dat de reden is geweest dat hij met wit verloor? 2,5 uit zeven is voor Herman een matige score. In de achtste ronde won Herman met zwart. De rustdag heeft voor een ommekeer gezorgd. Of wij daar blij mee moeten zijn is de vraag. Immers morgen in de laatste ronde heeft Herman wit tegen de koploper. Die staat een punt los en heeft alle belang bij een remise. Herman kennende wil die gewoon winnen om op 50% te komen.

4N: Evert Hondema won zijn eerste twee partijen en dat heeft hem misschien in slaap gesust. De volgende vier ronden verloor Evert en daardoor zakt hij van plaats 1 naar plaats 9 (met 2 uit 6). Hopelijk is de rustdag morgen een changebreker en gaat Evert daarna nog drie keer winnen. En ja hoor de rustdag heeft Evert goed gebruikt, want vrijdag won hij en komt daarmee uit 3 uit 7. Zijn TPR is nu hoger dan zijn rating, maar belangrijker het geeft vertrouwen voor de laatste twee partijen. En ook de achtste partij leverde een overwinning op voor Evert die nu dus netjes op 50% staat (4 uit 8)

5D: Willem Boontje begon met een overwinning en speelde in de tweede ronde remise. De derde, vierde en vijfde ronde leverden allen een winst op Vandaag speelde hij remise waardoor hij op de eerste plek een medekoploper heeft gekregen. Eén achtervolger heeft een halfje minder en de rest staat op minimaal 2 punten. In de score van beste NOSBO-er heeft Willem gezelschap gekregen van Loek van der Hagen in 5B die ook vijf uit zes heeft. De zevende ronde speelde Willem tegen zijn mede-koploper en dat werd remise. Willem blijft hierdoor koploper. In de achtste ronde won Willem en verloor zijn mede-koploper. Willem heeft nu 6,5 uit 8 een halfje voor op de nummer 2 en een hele punt op de nummer drie. Hij valt dus altijd in de prijzen. Vandaag zullen we zien welke het wordt. Vanaf hier succes Willem.

SAM_4081

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 20, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: