Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

17 februari simultaan Jorden en Machteld van Foreest – Geef u op!

Jeugdige kampioenen bij 70 jarig ESG

Het Emmer Schaak Genootschap viert zijn 70 jarig bestaan met twee schaaksimultaans van Jorden en Machteld van Foreest. Dit is een vervolg op de vorige jubileum happening met schaakgrootmeester Jan Timman, tien jaar geleden, ook toen in de showroom van Autobedrijf Misker in Emmen. Is Timman een grootmeester aan het eind van een glanzende carrière, Machteld en Jorden van Foreest wordt een grote toekomst in het schaken voorspeld.

Jorden (18jaar) werd op zijn zeventiende al Nederlands schaakkampioen, nadat hij een jaar eerder al grootmeester was geworden. Zijn zus Machteld (10) werd op 9 jarige leeftijd algemeen Nederlands kampioen bij de jeugd tot 12 jaar. Dat was nog nooit eerder door een meisje gepresteerd. Jorden neemt het op tegen de senioren van ESG. Ook schakers van andere clubs en thuisschakers zijn welkom. Machteld bestrijdt de junioren. Ook hier is alle jeugd welkom. Opgave op jan_vanos@live.nl (senioren) of gerbensa@xs4all.nl (junioren).
Onlangs werd op de tv een documentaire vertoond over het gezin Van Foreest, dat sterk op schaken is gericht. Hier de link naar de reportage:
https://www.vpro.nl/programmas/2doc/2017/familie-van-foreest.html

Plaats van handeling op 17 februari om 11.00 uur is de showroom van Autobedrijf Misker, Kapitein Nemostraat 50 in Emmen. Deelname is gratis en ook toeschouwers hoeven niet te betalen. Onze dank aan Autobedrijf Misker voor het mogelijk maken van de simultaan.

ESG kan bogen op een grootse geschiedenis, waarin vele toernooien werden georganiseerd. Het ambtenarenschaaktoernooi was van nationale betekenis, de jaarlijkse Danlon vrouwentoernooien stonden van 1956 tot 1972 zelfs internationaal in aanzien. Meest prestigieus was de organisatie van de allereerste dames schaak olympiade in 1957, gewonnen door de Sovjet Unie, voor Roemenië en de DDR. Ook de gongtoernooien en later de Open Nederlandse Snelschaakkampioenschappen kenden altijd een sterke en internationale bezetting.
Simultaanwedstrijden waren ook jarenlang een trekpleister op de ESG agenda. Zo hebben wereldtoppers als Gligoric, Portisch, Hort, Sosonko, Vaganjan, Andersson en zoals eerder gezegd Timman in Emmen simultaans gegeven.

De jeugdafdeling van ESG floreert. Zij kent een ledenstop bij de huidige 20 deelnemers. Bij de senioren is nog wel ruimte voor nieuwe leden. Bij ESG spelen schakers van beginners tot gevorderd. Elke maandagavond speelt de jeugd om 18.30 uur en de senioren vanaf 19.45 in Het Brinkenhoes in de Emmense wijk Bargeres.                                 ———–
Voor nadere informatie: Ton Selten, voorzitter tonselten53@gmail.com 0633340339
Jan van Os, organisator, jan_vanos@live.nl 0640818120

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 31, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: