Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De 8e ronde van de interne competitie

De uitslagen in de 8e ronde waren niet spectaculair, dat Herman, Bastiaan en Almar hun partijen zouden gaan winnen lag wel in de lijn der verwachtingen. In die andere partijen lag die situatie anders.

45015464574_6e4a2cfc6d_z

Fred won van Hans, die wel een paar plaatsen hoger stond, maar staat Fred nu net boven zijn opponent. Raymond voelde Sebo stevig aan de tand, want de witspeler wilde wel dolgraag omhoog in op de ladder. Dat gaat tegen Sebo niet zomaar, want die is niet alleen taai, maar kan ook heel verrassende partijen spelen. Maar het zit hem dit seizoen nog niet erg mee, getuige zijn half puntje uit 4 partijen.

Jan Reinink tegen Marcelis, vaak mooie partijen om naar te kijken, maar nu niets van mee heb gekregen vanwege de externe wedstrijd van het eerste team. Jan op de 16e plaats en Marcelis net een plaatje daaronder en dus is de zwartspeler eerzuchtig genoeg om dat om te draaien. Maar wit, die ook al zo’n 47 jaar lid is van onze vereniging; ooit ook in het eerste team heeft gespeeld is niet zomaar klein te krijgen. Na hun “vredelievende” slotakkoord bleef voor hun de stand zoals die was…

45689991242_cf48cab131_z

Tot slot trad Edwin aan tegen Arjen en beide spelers hadden nog niet gewonnen in de interne van dit seizoen. Dus was de vraag wie nu van die hatelijke nul af zou kunnen komen. Edwin wilde maar al te graag winnen, maar was die avond echter net niet goed genoeg om zwart verder het moeras in te kunnen duwen. Nadat de “kruitdampen”boven hun bord waren opgetrokken bleek zwart er met de “poet” vandoor was gegaan….

 

ronde 8

ronde 8 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 6, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: