Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

18e Offene Senioren Schach Einzelmeisterschaft Mecklenburg-Vorpommern 2018

28.11.2018 bis 06.12.2018 in Binz

Het 18. Offene Senioren Schach Einzelmeisterschaft Mecklenburg-Vorpommern 2018 is weer ten einde. In de laatste ronde speelden beide spelers van onze vereniging remise waardoor Evert 5 punten uit 9 partijen scoorde en Ton met 4½ uit 9 keurig 50% scoorde. Vorig jaar behaalden beiden de zelfde score, maar dan wel net andersom.

De behaalde puntendelingen ging niet zonder slag of stoot; die resultaten werden behaald na heel veel strijd, aldus Evert in een apje. Daarbij gaf onze teamcaptain ook aan dat Ton en hij heel erg hebben genoten van dit toernooi en daarbij veel enerverende partijen hebben gespeeld. DE gemiddelde ratingtegenstand van Evert was 1913 en die van Ton 1869.

toernooi Binz 2018

Op de foto is een prijs afgebeeld welke Evert mee mocht nemen. Het is een wassertrager in het Nederlands waterdrager, die ze samen met twee Duitsers hadden gewonnen. Het is een zelfgemaakte prijs, welke is gemaakt door Holger Schwarzwald en zijn schaakvriend Heinz Molsner, beiden afkomstig uit Hamburg. Het is volgens mij een prijs die meer dan de moeite waard is. Het was in Duitsland waarschijnlijk nog in de 19e eeuw een echt beroep maar het zou ook nu nog wel eens een beroep kunnen zijn in landen waar (haast) geen drinkwatervoorziening is. Volgen Wikipedia is Waterdrager (drinkwater); het beroep dat wordt uitgeoefend daar waar nog geen waterleiding is, om de mensen hun water te brengen. Dat beroep zal waarschijnlijk ook in ons land geweest zijn in die tijd dat wij nog geen drinkwaterleidingen en/of putten bezaten.

IMG-20181206-WA0000

Er werd ook nog gesnelschaakt; Ton werd fraai 14e met 4 uit 7 terwijl Evert daar een halfje achter bleef; 3½-7 (zie stand)

snelschaken binz

Zie voor meer verslag uit Binz: Evert en Ton in binz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 6, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: