Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Evert en Ton in Binz

 

Binz 2018

 

In de negende en laatste ronde speelden beiden na een hevige en lange strijd remise. Evert eindigde daardoor op een 61e plaats met 5 uit 9 terwijl Ton 4½-9 scoorde en daarmee zijn naam op de 89e plaats terug kan vinden.

toernooi Binz 2018

Dag 8 leverde slechts 1 punt op, Evert won zijn partij maar Ton verloor tegen de op papier sterkere Werner Zschunke. Morgen spelen zij de 9e en laatste ronde in Binz.

Dag 7 leverden enorm spektakel en boeiende, leerzame partijen op aldus Evert van uit Binz. Echter, de beloning was slechts een halfje voor Ton en verlies voor Evert. Morgen weer hurry up ☺☺. Ton heeft nu 4 punten uit 7 partijen terwijl Evert op 3½ punt blijft staan maar nu wel uit 7 partijen. Maar met nog twee ronden te gaan kunnen beide spelers een verdienstelijke plusscore bereiken.

Ton heeft in de zesde ronde keurig remise gespeeld; het was een vlotte puntendeling aldus Evert. Zelf was hij erg lang bezig en vergeleek zijn partij al met een z.g. zeeslang. Zijn partij duurde maar liefst 80 zetten, maar toen was de volle buit ook binnen!☺☺  Dus die herstelmodus waarover Evert gisteren repte heeft zeker plaatsgevonden! Proficiat  heren!

Drama in Binz. Het moest er een keer van komen; zowel Ton als Evert verliezen. Ton op zijn Tons: Twee stukken offeren; ze weer terug winnen en tegen een verloren eindspel aankijken.

Evert verloor op zijn Everts: Kon tegenstander knock-out toedienen; zag alles behalve een minorpromotie met mat in 1!! Dat deed zeer hier…

Morgen de herstelmodus inzetten, aldus Evert via WhatsApp…

Tot dusver alleen maar mooie resultaten. Ton stijgt door zijn overwinning op Dieter Türtmann met stip op de ranglijst. Ga zo door heren!☺

Zo te zien gaat het goed met onze ESGers in Binz. Binz is een leuk stadje gelegen op het Duitse eiland Rügen. Het is een badplaats gelegen aan de Oostzee en is nogal toeristisch. Het heeft vele toeristische trekpleisters waarvan Prora wel heel bijzonder is. Het is een ruim kilometerlang gebouw dat in de jaren 30 gebouwd is om arbeiders daar een vakantie te laten vieren. Door de 2e wereldoorlog kwam daar niets meer van terecht en sindsdien begon de aftakeling. Nu is men weer bezig om een (groot) deel van dat complex weer op te knappen.

De volgende resultaten zullen in deze blog worden aangevuld. Houdt daarom deze blog in de gaten als u de resultaten van Evert en Ton wilt blijven volgen in het Duitse Binz.

Eén reactie op “Evert en Ton in Binz

  1. Pingback: 18e Offene Senioren Schach Einzelmeisterschaft Mecklenburg-Vorpommern 2018 | Emmer Schaak Genootschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 29, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: