Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Verrassende remise Raymond in derde ronde

De enige verrassende uitslag is die van Raymond die Jan op remise hield. Hoewel Raymond in bezit was van een kwaliteit en doorspelen misschien meer had opgeleverd, was wit net iets te bang om net als in het verleden zijn stelling weer weg te geven.

DSC_4673 a)

Herman was vlot klaar tegen Fred. Herman stond weliswaar een pion achter, maar de zwarte pionnen stonden wel op een rijtje op de zesde rij met een onveilige koning er achter, terwijl de witte torens een dominante rol speelden. Herman heerste over de zevende rij en kon zonder problemen ook nog eens een aantal pionnen terug veroveren. Jan Willem was lang bezig. Won al vrij snel in de partij de kwaliteit maar moest in het eindspel toch nog wel even opletten doordat de koning van Marcelis veel actiever stond. Ook Douwe had al vrij snel de kwaliteit te pakken maar moest nog heel lang knokken in de zware lange partij, waarbij Jan het loperpaar bezat. Na ruil van de zwarte lopers werd het eindspel vrij snel door Douwe gewonnen.

DSC_4679 (a)

Ton tegen Geert kon alle kanten op. De kansen wisselden steeds en het werd uiteindelijk remise. Als Geert eerst zichzelf onnodig een dubbelpion laat bezorgen en later ook zijn c tegen wits vrije a pion ruilt  kon Ton zijn koning net weer naar het goede veld dirigeren. Bastiaan had Klaas al snel in de tang. Die liet zijn stukken opsluiten en dan doen deze niet meer mee.                                                                                                                                     Ook Marcel had een lange pot tegen een op papier makkelijke tegenstander. Arjen verdedigde echter zeer goed. Pas na een lange avond wist Marcel een gewonnen stelling te bereiken.                                                                                                                                    Quinten dacht tegen Sebo gewonnen te staan met een gezonde pluspion. Een dubbele aanval kostte hem echter de pion en het resterende eindspel was na een gedwongen torenruil remise. Elk vier pionnen en ongelijke lopers.                                                         Hans liet hoorbaar weten dat hij niet van plan was weer een stuk weg te geven en wist daardoor van Edwin te winnen.                                                                                               Sergei was tegen Almar beter bij de les en won zonder al te grote problemen.

Uitslagen van de derde ronde:

Naamloos

De ranglijst volgt zo spoedig mogelijk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 25, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: