Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 redt het niet tegen SISSA 2

In het kader van de NOSBO-beker ontving ESG 2 het tweede team van SISSA. Die speelt zowel in de NOSBO als in de KNSB in dezelfde klasse als ESG 1. Op voorhand een zware avond voor de spelers van het tweede. Het werd inderdaad 0-4 voor de Groningers. Maar er was kans op een beter resultaat.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen en tafelAls eerste verloor Marcelis. Die ging afruilen en dacht dat hij een pion ging winnen. Dat klopte ook, maar wel ten koste van een stuk. Hij kreeg het nog voor elkaar om kwa materiaal gelijk te komen, maar zijn in het midden bivakerende koning werd vervolgens wel netjes opgebracht. Zonder zijn helpers is een koning nu eenmaal kwetsbaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Het werd 0-2 doordat Sergei verloor. Hij stond de hele tijd gedrongen. De tegenstander kon de winnende voortzetting niet zo gauw vinden. Hij hield daarom de druk op de ketel en dan komt het foutje vanzelf. Ook dit keer. Sergei moest de kwaliteit inleveren en direkt daarna de partij.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, tafel en schakenAnneke had een hele mooie partij. Offerde een stuk voor een aanval en volgens de kenners langs de kant had dat zelfs winnend kunnen zijn. Zoals het ging wist de tegenstander tegenkansen te creëren en leek het of Anneke gewoon een stuk achterbleef. Ze wist er nog een aanval uit te persen en kwa materiaal een pion voor te komen. Helaas liet ze een combinatie toe waardoor ze een stuk verloor en die klap kwam ze niet meer te boven.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tafelSebo speelde een partij met zoals dat mooi heet wisselende kansen. Het duurde een tijdje voor ze elkaar echt naar de keel vlogen. De streed leek beslist doordat Sebo een gepende paard kon ophalen. Even niet opletten en dan trap je in het laatste trucje van de tegenstander en weg is je toren. Die maakte het vervolgens goed uit door het eindspel toren tegen loper te vermijden. Dat is remise hoewel de torenpartij toch 70% scoort.

Een dik verlies dus, maar we zijn niet weggespeeld.

De uitslag van deze wedstrijd is:

ESG2-Sissa2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 29, 2019 door in Externe Competitie 2e Team, NOSBO Beker.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: