Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Interne competitie. Ronde 7

Gisteravond werd de eerste cyclus van onze interne afgesloten met een paar prachtige partijen.

DSC_4730 (2)

Daar was de sprankelijke ontmoeting tussen Herman en Ton; scherp op de snede en waarbij vooral de zwarte koning het zwaar te verduren had. Wel had Ton een prachtig P op e5 staan, maar dat bleek toch niet genoeg te zijn. Wit drong aan; viel met D+T binnen; kreeg versterking van een 2e toren en daarna was het, na zo’n 3 uur spelen vlot uit ondanks de nodige matdreiginkjes van zwart “achter de paaltjes”.

Douwe trad met wit tegen Jan Willem en tot aan de 12e zet had wit lichte openingsvoordeel. Echter, na wits 13e zet 0-0 kwam zwart met zijn sterke zet Db6 en daarna was het ploeteren voor wit en na foutief slaan op e5 was het over en sluiten.

Jan v. Os kreeg al snel voordeel tegen Fred, won materiaal en kreeg daarna ook nog eens de dame tegen toren te pakken. Het was dan ook snel gedaan en kon zwart zich oriënteren op het bekerteam waar hij ook nog eens wedstrijdleider van was. (zie verslag van Jan)

DSC_4729 (2)

Marcel kwam al vrij snel goed te staan tegen Quinten, nam een paar pionnen mee en kreeg naderhand ook nog eens de kwaliteit. (0-1) Geert tegen Hans werd remise; hoe dat gegaan is weet ik niet. Bastiaan verkreeg een goede stelling tegen Jan R. en bouwde die geleidelijk uit, won materiaal en daarna ook de partij. Willem tegen Arjen ging lange tijd gelijk op, maar wit drong wel steeds feller aan en zwart moest een stapje terug doen. Dat initiatief liet Willem zich niet meer afpakken en won deze partij. Edwin had een pion, maar de stelling van Lars was dynamischer,  had gedurende de strijd het initiatief, maar kon net niet de winnende zet op het bord krijgen. Remise dus.

lars

7e ronde intern

                                    De ranglijst volgt hopelijk zo snel mogelijk

                                   Schaakprogramma november 2019

schaakprogramma november

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 30, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: