Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Drie winnaars in 9e ronde rapidschaken

Maandagavond eindigden maar liefst 3 spelers bovenaan in de 9e ronde van onze rapidwedstrijd. Maar Jan Willem won door beter weerstandspunten voor Marcel en Douwe. Het was dan ook ongekend spannend in die laatste ronde. Jan van Os, die toen nog koploper was trad met zwart aan tegen Jan Willem. Normaliter heeft Jan best wel redelijk goede kansen, maar in die partij was brinkyjw gewoon veel beter en won dan ook zeer verdiend die partij. Een andere topper was Willem “doe_mij_maar_dammen” tegen Douwe “dYt1949”. Ook dit zijn altijd weer boeiende wedstrijden waarin vaak heel veel gebeurt. Maar nu vergaloppeerde wit zich en ondanks dat er toch her en der kansjes kwamen, was de zwartspeler die het spel dicteerde en in de aanval  heel mooi wist te winnen. Bij de stellingen speelt in de derde diagram Jan Willem tegen Marcel; diagram 4 Jan van Os tegen Willem in diagram 5 Ton tegen Jan van Wieren. Al deze partijen staan ook op Lichess.org.

ronde 9 partijen 1-4
ronde 9 partijen 5-8
Onderstaand vindt u de eindstand van deze 9e ronde en daaronder de tussenklassement na 9 ronden rapid.

ronde 9 stand
ronde 9 tussenstandTot slot nog even de vermelding dat woensdag 6 januari de derde ronde in de derde cyclus van de Battle of Drenthe gespeeld wordt. Dan staat er weer een snelschaakwedstrijd op het programma met een tempo van 5 min. per speler per partij. (5+0)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 5, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: