Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG2 wint van JH Kruit

Een uitwedstrijd op de dinsdag dus ESG2 was bijna niet aanwezig op de maandag. Nouja speelde niet.

Ik en mijn vader kwamen langs en ik werd gestrikt als wedstrijdleider en Geert was er natuurlijk als intern wedstrijdleider om de interne in te delen. En natuurlijk verdedigde Jan Peek onze eer nog door juist wel te spelen.

Met twee auto’s vertrokken we naar Borger om Douwe op te halen. Met minder waren we bang dat we hem niet zouden kunnen vinden nauurlijk. Hierna door naar Stadskanaal. We waren er vroeg en konden nog even de jeugd zien spelen terwijl we de eerste koffie nuttigden.

Toen we waren begonnen kwamen de eerste tekenen al snel. Op zet 10 kreeg ik al een paard kado en gezien ik een dameruil hierbij kon afdwingen was de winst eigenlijk al zeker maar ja dan gaat de tegenstander wel eerst al zijn tijd gebruiken om de volgende tien zetten toch nog een uitweg te vinden en je moet toch nog even uitkijken natuurlijk.

De eerste winst was dus naast mij. Jan Peek kreeg de engelse opening tegen zich en dat had hij nu juist maandag gespeeld tegen Herman Snelders. Dus inderdaad het inspelen had hem goed wakker geschud en hij kwam goed uit de opening en toen de tegenstander ook nog een fout maakte was het snel over.

Geert volgde snel en ook hier werd een stuk weggegeven. Gelukkig allemaal de goede kant op deze wedstrijd.

Ton had een geweldige partij en het was mooi hierna te kijken alhoewel hij het op een gegeven moment toch wel moeilijk maakte door het steeds op de mooiste manier te spelen en niet voor de simpele afruil en voorsprong te kiezen. Natuurlijk maakte het juist dit wat ons deed smullen als publiek. Uiteindelijk ging het allemaal goed en toen gaf de tegenstander op maar toch met een glimlach waar duidelijk uit bleek dat ook hij had genoten van deze partij.

Toen naar de ander kant en de vier bovenste borden.

Douwe stond vrij snel beter maar het was geen makkelijke partij. Het duurde eventot de aanval zeker was maar toen deze doorsloeg was de winst al vrij zeker en snel daarna was het inderdaad afgelopen.

Evert moest spelen tegen hun sterkste speler en Van der Lei bleek toch te sterk voor hem deze partij. Evert kwam slecht uit de opening en stond al snel enkele pionnen achter te staan en heeft e rest van de partij geprobeerd het remise te houden. Helaas is dit niet gelukt.

Gerard kreeg ook een stuk kado maar wel iets later in de partij. Maarja dan moet je het nog afmaken en dat is voor Gerard helaas wel vaker een probleem. Twee vrij pionnen werden te sterk en Gerard moest tevreden zijn met het remise aanbod van de tegenstander gezien hij duidelijk slechter stond door een pion die dreigde te promoveren.

Als laatste Jan van Os. En hij was dan ook echt tot het laatst bezig met de partij. Hij kwam al snel beter te staan en kreeg een pion voorsprong. Stuk winst zat er net niet in bij deze partij en de tegenstander had duidelijk wat stellings geluk bij de verdediging. Uieindelijk kwam er een eindspel op het bord met ongelijke lopers en elk een toren met een pion voorsprong voor mijn vader.

De rest was klaar en mijn vader vroeg of hij remise moest aanbieden zodat we weg konden gaan want dit zou zeker nog wel even duren anders.  De mannen achter de bar en ik als teamleider ontkenden dit stellig want natuurlijk willen we alle bordpunten die we kunnen krijgen.

Maar we hebben het geweten want het duurde dus nog drie kwartier voordat de vlag eindelijk viel. Veel hee en weer geschuif maar de tegenstander wou steeds maar netniet de grote fout maken en toen kwam de fout van mijn vader waardoor de torens afgeruild moesten worden. Een vrijpion van mijn vader was net niet snel genoeg en het was toch wel een remise stelling toen de tegenstander door de vlag ging.

Later dan verwacht want blijkbaar had de klok vertraging en ging niet altijd lopen als mijn vader hem ingedrukt had. Blij gingen we weer op huis aan en gelkkig hadden we het niet glad.

Bastiaan van Os

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 1, 2010 door in Externe Competitie 2e Team en getagd als , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: