Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Snelschaken

Maandag 21 februari:  krokusvakantie en dat betekent de derde en laatste snelschaakavond van het seizoen. Door de resultaten van de eerste twee snelschaakavonden is de kampioen al bekend:  Herman Voss.

Het totaal aantal snelschakers was zestien. Opmerkelijk dat niet iedereen even enthousiast reageerde, toen hij bij binnenkomst hoorde dat er snelschaken was. Sommigen lieten het genot van het snelle spel dan ook aan zich voorbijgaan en speelden partijen met een wat rustiger tempo.
Zestien spelers is een prima aantal voor de indeler. Even dreigden het er echter zeventien te worden, toen Marcel binnensnelde, maar Jan Plante vond een vrije avond toch ook wel erg plezierig en trok zich terug.
Zo resulteerden twee voorrondegroepen van acht deelnemers en uiteindelijk ook twee finalegroepen van acht, want niemand ging in de pauze naar huis.
Ook Evert niet, die dat van te voren wel had aangekondigd. Na een 100% score in de voorrondes voelde hij zich wel verplicht door te gaan, maar na een halfje in de eerste finaleronde tegen Herman stokte zijn score.
Jan van Os plaatste zich net op het nippertje voor de finalegroep 1 ten koste van Ton en Leo, maar speelde daarna een uitstekende  finaleronde. Samen met Marcel Struik eindigde hij bovenaan met net een halfje meer dan kampioen Herman Voss . Dat halfje was net het halve punt dat Herman met Evert in de  eerste finaleronde deelde.

Finalegroep 2 werd een tweestrijd tussen Ton en Leo, die door Ton in de onderlinge partij werd beslist. Ton eindigde daarmee met 7-7, een punt voor Leo.  Klaas werd uitstekend derde met 5-7.

Zie voor de verdere resultaten onderstaande kruistabellen.

Eén reactie op “Snelschaken

  1. jan van os
    februari 23, 2011

    Leo,

    De eerste ronde speelde Evert tegen mij. In compleet verloren stelling wist ik Evert met een op zich zeer mooie combinatie te flessen. De enige en laatste kans die ik in die partij kreeg.
    In de tweede ronde speelde Evert remise tegen Herman.

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 23, 2011 door in Snelschaken en getagd als , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën