Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG wint dik van de nummer twee

ESG is dit jaar zeer wisselvallig in het spelen. Na het onverwachte verlies tegen van de Linde werd nu in eigen huis de nummer twee Groningen 3 makkelijk en dik verslagen. Er stond weinig meer op het spel dan de eer, want Sissa is toch de gedoodverfde kampioen. De vraag was alleen of Sissa deze avond kampioen zou worden of de volgende dag in Hoogeveen.

In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Nou ja, de mobiel van Hiddo Zuiderweg (super-hiddo) ging af terwijl hij toch echt uit stond. Tja dat heb je met die moderne dingen, die zijn niet alleen telefoon maar van alles en nog wat. En dan blijven ze geluid maken, omdat de wekker aan staat of omdat het te donker wordt. Waarom hij in dit geval afging weet ik nu nog niet, maar misschien weet Hiddo het intussen wel. Tegenstander Herman Voss wou liever spelen en winnen op het bord, zodat er doorgespeeld werd. Achteraf goed voor Groningen, anders was de nederlaag wel heel erg groot geworden. Hiddo was namelijk de enige Groninger die het volle punt scoorde.

Daarvoor waren wij al uitgelopen naar een 3-0 voorsprong. Arie was het eerste klaar met een goede winstpartij. Het is niet zo’n goed jaar voor Arie, dus kwam de overwinning als een opluchting. Herman Snelders was de volgende met een winstpartij. Herman vond het allemaal makkelijk en vanzelf gaan. Hij overspeelde zijn tegenstander volledig, mede doordat Mark Kruit niet het beste van zijn spel liet zien.  Ook Leo zette een opgaande lijn in met een verdiende overwinning. (3-0)

Daarna deed Groningen wat terug middels de reeds besproken overwinning van Hiddo op Herman. Toen stond Ruud echter al gewonnen en leek de overwinning binnen bereik.

Evert liet een vijandelijke pion helemaal naar de zevende rij oprukken, maar kon middels een eeuwig-schaak de remise veilig stellen. Ook super-invaller Peter Mijnheer kwam remise overeen na een vliegende tijdnoodfase. Omdat ik de andere partijen in de gaten hield (en Geert bij Peter zat) weet ik niet hoe e.e.a. is verlopen. Ik kon het bord niet zien door de dikke mensenmassa die rond het bord stond. (4-2, met Ruud steeds meer op winst)

Ruud zorgde uiteindelijk voor de winst door zijn partij te winnen. Hij won een pion, toen twee, toen drie en uiteindelijk de partij. Daarmee heeft Ruud al zijn partijen gewonnen op die tegen Sissa na.

Marcel zwoegde als laatste door. Hij stond eerst zeer goed, maar liet de open lijn aan de vijandelijke toren ipv van die zelf te bezetten. In een eindspel met elk een toren en lopers van ongelijke kleur liet hij zijn pluspion afpakken en kwam daardoor slechter te staan. In de tweede tijdnoodfase werd er vervolgens tot remise besloten omdat er te weinig tijd was om een mogelijke winstvariant te vinden.

Een dikke overwinning derhalve en op bordpunten staan we tweedes. Helaas tellen de matchpunten en die hebben we dit seizoen teveel laten liggen.

Rest alleen nog SISSA te feliciteren met hun kampioenschap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 5, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: