Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De laatste loodjes

De kampioen is bekend, de strijd is gestreden, maar we gaan nog weken door.

Alle drie teams moeten nog hun laatste wedstrijd spelen, allen in een gezamenlijke laatste ronde. Niet gezamenlijk met drie teams, maar gezamenlijk met de andere teams in hun klasse.

ESG 2 bijt het spits af. Dinsdag 10 mei gaan zij naar het speellokaal van Groningen (kantine GDSW aan de Peizerweg) om daar het kampioenschap te beslissen. Niet voor zichzelf, want wat zij ook doen, zij staan en blijven derdes. De tegenstander Veendam kan echter kampioen worden als ze een bordpunt meer halen dan de andere kampioenskandidaat Roden. Roden moet tegen Het Kasteel 2 die onderaan staat, dus Veendam moet tegen ons goed scoren.

ESG 1 moet de vrijdag daarop naar het Denksportcentrum in Groningen om aan te treden tegen Het Kasteel uit Coevorden. Heb je eindelijk een tegenstander die redelijk dichtbij zit, moet je toch naar Groningen. Zowel Het Kasteel als ESG staan met 9 wedstrijdpunten in de middenmoot. De winnaar kan oprukken naar plaats 3 als de andere uitslagen meezitten.

ESG 3 moet een week later naar De Steiger in Assen en kan daar kampioen worden door JH Kruit te verslaan. ESG 3 staat slechts één wedstrijdpunt achter. Ook de nummers 3 en 4 mogen tegen elkaar, net als 5 en 6. Kortom een mooie laatste ronde.

Dan de clubavonden:

2 mei rapid

De derde ronde. Die uitdrukking doet me altijd aan een jeugdprogramma denken, maar in dit geval gaat het toch echt om rapidschaak.

9 mei: uitdagingenavond.

Elk jaar heb je dat weer. Sommige spelers heb je drie keer gehad en anderen nooit. Deze avond de kans om dat goed te maken. Daag iemand uit om tegen jou te spelen. Om discussie over de kleur te vermijden speel je gewoon twee keer tegen elkaar. Eén keer met wit en één keer met zwart. De bedenktijd wordt daardoor wel korter. Slechts 1 uur per persoon. Je mag dat wat korter maken als je een lange rustpauze nodig hebt.

16 mei: openingentoernooi

Deze avond spelen we een vooraf opgegeven opening. Dat wil zeggen dat we een gambietopening gaan spelen. Eén keer met wit en één keer met zwart. Welk gambiet, dat beslissen we op 2 mei. Iedereen kan voorstellen indienen en op 2 mei wordt het dan beslist welke het wordt. Ben je er niet op 2 mei hou dan de site in de gaten.

23 mei: doorgeefschaak

Doorgeefschaak, tja wie kent dat niet. Met zijn tweeën tegen twee andere. Wat ik sla geef ik aan mijn maat. Plotseling mogen spelen met acht paarden op het bord, wat is er nou leuker. Heb je géén partner dan geven we je er wel één.

30 mei: snelschaken

Dat was een tijd geleden, dus deze avond maar weer eens van leer.

 

6 juni: Rariteitenavond

Een avond met alle mogelijke gekke schaakspelletjes. Laat u leiden door de meester die u zal verrassen.

13 juni: Tweede Pinksterdag, zodat u zich herinnert hoe het is zonder schaken op de maandag. Eerst voor slechts één weekje ter oefening, want straks duurt het schaakreces wel acht weken.

20 juni:

Afhankelijk van de belangstelling wordt dit later ingevuld.

27 juni: afsluiting

Met een speciaal verrassingprogramma. Ik zeg niet wat, want anders is het geen verrrassing meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 22, 2011 door in Wedstrijdkalender.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: