Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ROERING IN NOORDELIJK SCHAAKWERELD. YGE VISSER LID VAN ESG

In de schaduw van het NK wordt er een open toernooi gehouden het Houtjehoofdheldertoernooi. Ik denk dat het aantal deelnemers wat tegenvalt, maar het heeft ook enkele verrassende spelers. Als tweede geplaatst is Grootmeester Yge Visser van de vereniging ESG.  Tja er is slechts één schaakclub met die naam en dat is ons clubje.

Op de ALV van de Noordelijke Schaakbond werd onze voorzitter van alle kanten benaderd, want het is natuurlijk groot transfer nieuws dat Visser voor dat clubje uit Drenthe gaat spelen. Helaas wist onze voorzitter nog van niets, hoewel hij wel verantwoordelijk is voor de samenstelling van de teams. Eigenlijk jammer, want als hij het van te voren wist had hij met een keihard gezicht kunnen antwoorden dat wij dat pas in september bekend zouden maken.

Nu gaat onze voorzitter komen weekend naar het NK en zal daar vast grootmeester Visser treffen. De heren kennen elkaar van diverse trainingen die Visser voor ESG heeft verzorgd. In de loop van volgende week volgt er dan misschien een persconferentie, maar het kan zijn dat dat pas in september gebeurd als ook de overige versterkingen worden gepresenteerd. Volgens geruchten zal Visser in ieder geval meedoen in de bekerwedstrijd tegen Sissa.

 

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 29, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën