Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

NOSBO-BEKER: ESG 1 door; ESG 2 uitgespeeld

ESG 1 is door een eenvoudige 3-1 overwinning op HSP 2 een ronde verder. Peter en Arie wonnen aan de eerste twee borden. Herman S en Leo speelden remise. Arie was het eerste klaar. Hij kon de partij strategisch uitspelen, maar koos voor de taktische weg. Dat leverde uiteindelijk ook het punt op, maar gaf de tegenstander nog wel tegenkansen.
Peter kreeg dezelfde stelling op het bord die hij al eerder in de promtieklasse had gehad. Kortom de bekende weg. Toen won hij, nu ook.
Herman Snelders speelde twee Hans-zetten (loper weggeven en later een toren). Desondanks werd de partij nog remise. Winst zat er aan het eind nog wel in, maar Herman vond blijkbaar dat dat teveel van het goede geweest zou zijn. De tegenstander verdiende gewoon een gelijkspel.
Leo stelde remsie voor toen het 2-0 stonde en de remise de winst betekende. Een verstandige beslissing. Voor de duidelijkheid de stelling leek mij ook remise.
1. Peter Mijnheer – Lucien Jerpanion 1-0
2. Arie van Wageningen – Erwin Reintke 1-0
3. Herman Snelders – Frits Wijbenga 0,5 – 0,5
4. Leo Roos – Arjen Waijer 0,5 – 0,5

Bij ESG 2 was het spannender. Dat kwam o.a. doordat Roden niet in zijn sterkste opstelling was verschenen. Op papier waren de teams daardoor aan elkaar gewaagd.
Geert verloor vanuit de opening eerst één later twee pionnen en hoewel het optisch leek mee te vallen, vond de tegenstander redelijk makkelijk de winstweg.
Jan speelde een wat saaie opening met licht voordeel. De beheersing van de d-lijn leverde hem een pion op en resulteerde in een eindspel van Paard en zeven pionnen tegen Paard en zes pionnen. Dit is gewonnen, maar moet wel zorgvuldig gespeeld worden. Jan deed dat en net voor de tegenstander door de vlag zou gaan gaf hij op. Jan stond toen drie pionnen voor en promotie was niet meer te verhinderen.
Bastiaan kreeg een aanval over zich heen die hij koelbloedig afsloeg. De tegenstander had nog één gok: eeuwig schaak. Bastiaan wou dat vermijden, maar kwam daardoor in een matnet terecht.
Douwe speelde een partij waarvan ik weinig kan zeggen. Ingewikkeld is het eerste wat mij opkomt. In tijdnood van Douwe gebeurde er van alles. Ik denk dat beide hadden kunnen winnen (en dus ook hadden kunnen verliezen). Met 9 seconden op de klok en een toren voor besloot Douwe genoegen te nemen met remise, waardoor Roden een ronde verder is.
1. Jan van Os – Ward Romeijnders 1-0
2. Geert ten Hietbrink – R. Matulessy 0-1
3. Douwe Többen – Menno Keizer 0,5-0,5
4. Bastiaan van Os – Henk van Bemmel 0-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 14, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: